Ολυμπιακός: Η σημασία της νίκης στο Σούπερ Καπ

...Αδιάφορο το Σούπερ Καπ αλλά η ήττα από τον Ολυμπιακό έφερε εκνευρισμό στον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Η σημασία της νίκης στο Σούπερ Καπ

Στον Παναθηναϊκό, όπως και πέρυσι, αμέσως μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, επιχείρησαν να μειώσουν την αξία του Σούπερ Καπ, αλλά οι φωνές τους λίγες ώρες αργότερα για τη διαιτησία, έδειξαν πως δεν τους ήταν τελείως αδιάφορο. Αντιθέτως ήθελαν τη νίκη για να δείξουν πως έχουν πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού. Φάνηκε και από τις αντιδράσεις του Σλούκα, που ήταν πάλι προκλητικός, ενώ στο τέλος δεν έδωσε το χέρι στον Ουόκαπ, για να πάρει την …απάντηση από τον Μακ Κίσικ!

Είχε σημασία λοιπόν η νίκη στο ντέρμπι, ασχέτως της μικρής αξίας του Σούπερ Καπ. Και το διαπιστώνουμε από τον εκνευρισμό που έφερε στις τάξεις των «πράσινων» η ήττα στη Ρόδο.

Στον Ολυμπιακό ο τίτλος έφερε ηρεμία και σκόρπισε χαμόγελα και ελπιδοφόρα μηνύματα ενόψει της μεγάλης σεζόν που έρχεται. Οι προσωπικότητες που διαθέτει φέτος ο Ολυμπιακός, έκαναν τη διαφορά. Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ ήταν εξαιρετικοί, προσφέροντας αυτό που έλειπε πέρυσι από την ομάδα.

Σημαντικό στοιχείο επίσης ήταν η άμυνα που έπαιξαν οι «ερυθρόλευκοι». Και είχε καθοριστικό ρόλο στη νίκη του Ολυμπιακού. Μπορεί η επίθεση να είναι το μεγάλο «όπλο» της ομάδας φέτος, αλλά οι αρχές του συνόλου του Μπαρτζώκα θα παραμείνουν, όπως είναι η άμυνα.

Στο λιμάνι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην έναρξη της Ευρωλίγκας. Την Παρασκευή ρίχνονται στη μάχη οι «ερυθρόλευκοι», αντιμετωπίζοντας στην Πόλη τη Φενέρμπαχτσε. Το καλό ξεκίνημα και εδώ είναι χρήσιμο, όχι ότι θα φέρει και την καταστροφή τυχόν ήττα.

Με …αέρα από τη Ρόδο ο Ολυμπιακός θα θελήσει να δείξει ότι όχι άδικα είναι από τα μεγάλα φαβορί της φετινής Ευρωλίγκας!