Σούπερ Καπ: Ένα ...δυνατό τουρνουά για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν, αλλά στο τέλος της χρονιάς κανείς δεν θα το θυμάται...

Σούπερ Καπ: Ένα ...δυνατό τουρνουά για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Κοινότοπο μεν, αληθινό δε. Το Σούπερ Καπ στη Ρόδο θα το πάρει όποιος το θέλει περισσότερο. Και όποιος δείξει τη μεγαλύτερη «δίψα» για την κατάκτηση του τροπαίου. Δεν διακυβεύεται κάτι στο νησί των Ιπποτών, μικρής αξίας το Σούπερ Καπ και στο τέλος της χρονιάς το έχουν ξεχάσει όλοι, όμως δεν παύει να είναι ένας τίτλος. Και όταν παίζουν μεταξύ τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, η νίκη πάντα έχει ξεχωριστή σημασία.

Δεν είναι έτοιμη καμία απ’ τις δύο ομάδες. Και οι δυο χρειάζονται ακόμη χρόνο για να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουν. Δεν έχει άλλωστε νόημα να φορτσάρεις από τώρα. Στο τέλος της σεζόν πρέπει να είσαι έτοιμος. Όπως έκανε δηλαδή πέρυσι ο Παναθηναϊκός. Που ξεκίνησε άσχημα τη χρονιά, χάνοντας με πολλά από τον Ολυμπιακό στο Σούπερ Καπ, αλλά στο φινάλε «μεταμορφώθηκε» και πήρε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα.

Οι δυο προπονητές αντιμετωπίζουν περισσότερο τη διοργάνωση της Ρόδου ως ένα …δυνατό τουρνουά, όπου έχουν την ευκαιρία να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ομάδες τους. Δεν θα γυρίσουν την πλάτη στη νίκη, που είναι χρήσιμη για αρκετούς λόγους. Κυρίως όσον αφορά το κομμάτι της ψυχολογίας και της ηρεμίας. Ήττα θα φέρει γκρίνια από τον κόσμο και επιθυμητό για τις δύο ομάδες είναι να μην την έχουν σύντροφο από νωρίς.

Προβλέψεις δύσκολα μπορούν να γίνουν, αφού μιλάμε για ένα ντέρμπι αιωνίων. Ο Ολυμπιακός θέλει να μπει δυνατά στη σεζόν και να στείλει το μήνυμα πως φέτος θα είναι η χρονιά του, ο Παναθηναϊκός να δείξει πως παραμένει καλύτερος. Θα έχει ενδιαφέρον από κάθε άποψη η πρώτη μεγάλη κόντρα της χρονιάς!