Νεβίλ: «Αυτοί οι βαθμοί μπορεί να αποβούν οι πιο σημαντικοί»

Ο Τιερί Νεβίλ παραμένει ήρεμος παρά το γεγονός ότι το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας του WRC συνέχισε να συρρικνώνεται για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

Νεβίλ: «Αυτοί οι βαθμοί μπορεί να αποβούν οι πιο σημαντικοί»

Ο Τιερί Νεβίλ είχε 24 βαθμούς διαφορά πριν από δύο ράλι, μια διαφορά που έχει μειωθεί στους 15 βαθμούς, αφού ο αντίπαλός του της Toyota GAZOO Racing, Έλφιν Έβανς, τον ξεπέρασε στην Ιταλία και πρόσφατα στο 80ο Ράλλυ Πολωνίας.

Παρά την αλλαγή αυτή, ο Βέλγος αστέρας εξακολουθεί να χαμογελάει καθώς βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

«Η Πολωνία ήταν μια μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο οδηγός της Hyundai. «Για μένα ήταν μια αποστολή που επιτεύχθηκε. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο και ήξερα ότι το κλειδί ήταν να μην πιέσω περισσότερο από όσο ένιωθα άνετα. Ακολούθησα το ένστικτό μου και περίμενα να πιέσω πολύ στην Power Stage. Ισορροπήσαμε το ρίσκο και πήραμε όσους βαθμούς μπορούσαμε.

Υπήρχε μεγάλη πίεση και ήταν ωραίο συναίσθημα να φτάνουμε στον τερματισμό. Δεν ήταν τόσο ωραίο να είμαι πρώτος στο δρόμο, δεν είχα τόσο πολύ συναίσθημα και το θέμα ήταν απλώς να διαχειριστώ τον αγώνα και να πάρω τους βαθμούς - οι βαθμοί που παίρνεις σε αυτά τα ράλλυ, μπορεί να είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς από όλη τη σεζόν».

Ο Νεβίλ προηγείται στο πρωτάθλημα για όλη τη σεζόν μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο του Ράλλυ Μόντε-Κάρλο.