WRC: Ο Ροβανπέρα κερδίζει με κάθε τρόπο!

Το WRC υποκλίθηκε για ακόμη μια φορά στον Κάλε Ροβανπέρα, ο οποίος πέτυχε μια από τις πιο αξιοσημείωτες νίκες στην Ιστορία της διοργάνωσης στο 80ο Ράλι Πολωνίας.

WRC: Ο Ροβανπέρα κερδίζει με κάθε τρόπο!

Μπορεί το WRC να μην τον… βλέπει συχνά αφού ο Κάλε Ροβανπέρα τρέχει σε επιλεγμένους αγώνες το 2024, ωστόσο όταν το κάνει κλέβει τις εντυπώσεις!

Ο απερχόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είχε καν προγραμματίσει να ξεκινήσει αυτό στο 80ο Ράλι Πολωνίας, αλλά κλήθηκε από την ομάδα του, Toyota, να αντικαταστήσει τον Σεμπαστιάν Οζιέ την τελευταία στιγμή. Ο Οζιέ έμεινε εκτός αγώνα λόγω ατυχήματος κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης την Τρίτη, αφήνοντας στον Ροβανπέρα και τον συνοδηγό Γιόνε Χάλτουνεν λιγότερο από 48 ώρες για να προετοιμαστούν.

Αυτές οι φρενήρεις προετοιμασίες δεν φάνηκε να επηρεάζουν πολύ τον Φινλανδό, καθώς έφτασε στη 13η νίκη της καριέρας του πίσω από το τιμόνι ενός GR Yaris Rally1 στο WRC, επικρατώντας του συμπαίκτη του Έλφιν Έβανς με διαφορά 28,3 δευτερολέπτων σε ένα ακόμη 1-2 για την Toyota, αφού ο αντίπαλος της Hyundai, Αντρέας Μίκελσεν, έπεσε στην κατάταξη την Κυριακή.

Ο Rovanperä ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος 9,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Μίκελσεν, αλλά η προσπάθεια του οδηγού της Hyundai για μια δεύτερη νίκη στο Ράλι Πολωνίας ματαιώθηκε όταν σύρθηκε στο τέλος της πρώτης ε.δ. με ένα πρόβλημα στο ελαστικό. Μέχρι τον τερματισμό έπεσε στην έκτη θέση, καθώς ο Αντριάν Φουρμό της M-Sport Ford συμπλήρωσε το βάθρο 14,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Έβανς.

«Ήταν μια αρκετά εκπληκτική εβδομάδα», χαμογέλασε ο Ρονανπέρα, «Σίγουρα πρέπει να πω ότι δουλέψαμε αρκετά σκληρά και είμαστε πραγματικά κουρασμένοι τώρα. Νομίζω ότι το καλύτερο είναι ότι ήρθαμε εδώ και δεν ήταν κακή ιδέα να έρθουμε. Βοηθήσαμε πολύ την ομάδα και πήραμε πολλούς βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, οπότε δεν χάσαμε τον χρόνο μας».