Σόρντο: Βάζει την ομάδα πρώτη και κερδίζει τα εύσημα

Ήταν μια ακόμη χαρακτηριστική εμφάνιση του Ντάνι Σόρντο στη Σαρδηνία, ο οποίος ανέδειξε για άλλη μια φορά το πόσο σημαντικός στις φιλοδοξίες της Hyundai για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Σόρντο: Βάζει την ομάδα πρώτη και κερδίζει τα εύσημα

Ο Ντάνι Σόρντο έχει απολαύσει την επιστροφή του σε αγώνες ράλι υψηλού επιπέδου μέχρι στιγμής φέτος, με το βάθρο του στη Σαρδηνία να έρχεται σε συνέχεια της πέμπτης θέσης στο ντεμπούτο του στο WRC 2024 στο Ράλι Πορτογαλίας.

Ωστόσο, δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον Ισπανό στη Σαρδηνία, ο οποίος πάλεψε με τον διψασμένο για βαθμούς διεκδικητή του πρωταθλήματος Έλφιν Έβανς για την πολυπόθητη τρίτη θέση την Κυριακή.

«Δεν ήταν η πιο εύκολη Κυριακή», ανέφερε ο 41χρονος. «Ο Έβανς είχε μια καλή πορεία και έκανε καλή πρόοδο, οπότε πίεζε μέχρι το τέλος.

Στην τελευταία ειδική, απλά προσπάθησα να επιβιώσω, (η ειδική) ήταν εντελώς κατεστραμμένη και πολύ δύσκολη για το αυτοκίνητο».

Ενώ η Hyundai οφείλει μεγάλο μέρος της φετινής της επιτυχίας στο πρωτάθλημα 1-2 των Τιερί Νεβίλ και Οτ Τάνακ, η συνδυασμένη προσπάθεια των οδηγών μερικής απασχόλησης Σόρντο, Εσαπέκα Λάπι και Αντρέας Μίκελσεν βοήθησε τον νοτιοκορεάτη κατασκευαστή να εξασφαλίσει σημαντικούς βαθμούς και να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Hyundai, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, έσπευσε να εκφραστεί με λυρισμό για την τρίτη θέση του Ισπανού part-timer του στη Σαρδηνία, σε συνδυασμό με τη νίκη του team-mate Οτ Τάνακ.

«Αυτό είναι ένα ισχυρό βήμα στο πρωτάθλημα και ένα εξαιρετικό ομαδικό αποτέλεσμα με τον Ντάνι στο βάθρο».

«Έκανε ακριβώς αυτό που περιμέναμε από αυτόν για την ομάδα και είναι υπέροχο να τους βλέπουμε και τους δύο στο βάθρο, υπογραμμίζοντας την ανταγωνιστικότητά μας.

Τερματίσαμε στο βάθρο, κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο. Ήταν χαρά μου που επέστρεψα στο αυτοκίνητο για αυτούς τους δύο αγώνες, τους οποίους απολαμβάνω τόσο πολύ, και είμαι ευχαριστημένος που έφερα ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα.

Ήταν σημαντικό για εμάς να έχουμε έναν καλό τερματισμό και να βοηθήσουμε την ομάδα σε μια τόσο στενή μάχη για το πρωτάθλημα κατασκευαστών».