Όταν ο Τζακάνι την είχε «πατήσει» από Παυλίδη

Ο Ματία Τζακάνι είναι το πρόσωπο στην Ιταλία για το γκολ πρόκρισης με τους Κροάτες, αλλά σε συλλογικό επίπεδο είχε τη δική του περιπέτεια κόντρα στην Άλκμααρ των Παυλίδη, Χατζηδιάκου

Όταν ο Τζακάνι την είχε «πατήσει» από Παυλίδη

Ο ήρωας των ημερών για την Ιταλία που ετοιμάζεται για τη μάχη με την Ελβετία στη φάση των «16» του Euro είναι ο Ματία Τζακάνι που γνωρίζει την αποθέωση από τους συμπατριώτες του για το γκολ πρόκρισης με την Κροατία.

Ο άσος της Λάτσιο που σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Εθνικής είχε φτάσει αρκετά μακριά με το σύλλογό του στο περσινό Conference League, αλλά παρά τη μεγάλη του προσπάθεια είχε αποκλειστεί από τα προημιτελικά χάνοντας δύο φορές από την Άλκμααρ των τότε παικτών της Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκου.

Είχε συμβεί μάλιστα το εξής παράδοξο. Και στα δύο παιχνίδια, σε Ιταλία και Ολλανδία, η Άλκμααρ νίκησε με 2-1. Και στα δύο παιχνίδια είχε ανοίξει το σκορ η Λάτσιο από ασίστ του Τζακάνι! Και στα δύο παιχνίδια είχε κάνει ανατροπή η ολλανδική ομάδα με τον Παυλίδη να σκοράρει! Τόσο στο πρώτο ματς όσο στη ρεβάνς.