Κέιν: «Ο Σάουθγκεϊτ είναι απολύτως ο κατάλληλος προπονητής για την Αγγλία»

Ο Χάρι Κέιν δήλωσε ότι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι «απολύτως» το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της Αγγλίας και κάλεσε τους οπαδούς να τον υποστηρίξουν «όπως κάνουν και οι παίκτες».

Κέιν: «Ο Σάουθγκεϊτ είναι απολύτως ο κατάλληλος προπονητής για την Αγγλία»

Η Αγγλία και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δέχθηκαν ιδιαίτερη κριτική μετά την ισοπαλία 1-1 της Πέμπτης με τη Δανία στον δεύτερο αγώνα των ομίλων του Euro 2024.

Ο Σάουθγκεϊτ διορίστηκε προπονητής της Αγγλίας το 2016 και την οδήγησε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 - η καλύτερη θέση της ανδρικής ομάδας στο τουρνουά από το τουρνουά της Ιταλίας το 1990 - και στον τελικό του Euro 2021 - η καλύτερη παρουσία της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ωστόσο, έχει αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση από τμήματα των οπαδών και των Μέσων ενημέρωσης σχετικά με την επιλογή της ομάδας του και την προσεκτική προσέγγισή του, εν μέσω ανησυχιών ότι δεν παίρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από αυτή τη γενιά επιθετικών παικτών.

Ο Κέιν εξήρε την προσοχή του στη λεπτομέρεια, την πρόοδο που έχει σημειώσει η εθνική ομάδα κατά τη διάρκεια της θητείας του και το ρεκόρ της Αγγλίας, καθώς υπερασπίστηκε τον προπονητή του.

«Δεν μπορώ να μιλήσω αρκετά καλά για τον Γκάρεθ και για όσα έχει κάνει για την ομάδα και το έθνος», δήλωσε ο αρχηγός της Αγγλίας. «Όσον αφορά το πού ήμασταν και πού βρισκόμαστε τώρα ως εθνική ομάδα είναι εντελώς διαφορετικό.

Νομίζω ότι είναι εξαιρετικός στις λεπτομέρειες, ώστε να διασφαλίζει ότι δεν θα μείνει καμία πέτρα αναποδογυρισμένη, και ότι όλοι γνωρίζουν τι θα πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μας δίνει την ελευθερία να είμαστε ο εαυτός μας στα παιχνίδια, είτε εκτός είτε εντός του γηπέδου.

Νομίζω ότι το να είσαι προπονητής της Αγγλίας είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που τον επικρίνουν ή τον αμφισβητούν, αλλά το ρεκόρ του μιλάει από μόνο του - είναι πραγματικά επιτυχημένο με εμάς. Αλλά όπως όλοι μας είναι αποφασισμένος να κάνει το επόμενο βήμα και να το κερδίσει και αυτό είναι που όλοι μας είμαστε πραγματικά αποφασισμένοι να κάνουμε. Θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο για το έθνος και θα πάρει την απόφαση για το τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Το μόνο που θα πω είναι να τον στηρίξετε και να τον υποστηρίξετε όπως κάνουν και οι παίκτες».