Έτσι «κρασάρεις» το iPhone σου

Αν γράψεις αυτούς τους 4 χαρακτήρες μπορείς να «κρασάρεις» το iPhone σου

Έτσι «κρασάρεις» το iPhone σου

Ένα πρόσφατα εντοπισμένο σφάλμα προκαλεί βραχυπρόθεσμη κατάρρευση των iPhone και iPad. Το μόνο που χρειάζεστε για να προκαλέσετε το σφάλμα είναι μόλις τέσσερις χαρακτήρες. Ένας ερευνητής ασφαλείας διαπίστωσε ότι η πληκτρολόγηση των χαρακτήρων “”:: μπορεί να προκαλέσει τη συντριβή του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη της Apple για φορητές συσκευές, που ονομάζεται Springboard.

Η ιστοσελίδα TechCrunch επαλήθευσε ότι αυτοί οι χαρακτήρες όντως προκαλούν κρασάρισμα του Springboard όταν πληκτρολογούνται στη γραμμή αναζήτησης στην εφαρμογή Settings, καθώς και αν σύρετε το δάχτυλό σας μέχρι τέρμα προς τα δεξιά στην αρχική οθόνη και τους πληκτρολογήσετε στη γραμμή αναζήτησης App Library.

Όπως σημείωσαν άλλοι, το μόνο που χρειάζεται στην πραγματικότητα είναι τα σύμβολα “”: και οποιοσδήποτε άλλος χαρακτήρας. Η ενεργοποίηση του σφάλματος προκαλεί για λίγο την κατάρρευση του Springboard και στη συνέχεια επαναφέρει την οθόνη κλειδώματος. Σε άλλες δοκιμές, το σφάλμα εμφάνισε μαύρη οθόνη για ένα δευτερόλεπτο.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει επίσημα το ζήτημα, ενώ οι ερευνητές εκτιμούν πως δεν πρόκειται για θέμα που αφορά την ασφάλεια.

Πηγή: techgear.gr