iPhone: Οι μεγάλες αναβαθμίσεις κάμερας θα γίνουν στα iPhone 17 Pro και 19 Pro

Με το iPhone 16 Pro να κάνει την αρχή

iPhone: Οι μεγάλες αναβαθμίσεις κάμερας θα γίνουν στα iPhone 17 Pro και 19 Pro

Νέες πληροφορίες για τις μελλοντικές αναβαθμίσεις που σχεδιάζει να κάνει η Apple στα iPhone έφερε για άλλη μια φορά στα φώτα της δημοσιότητας ο διάσημος αναλυτής Ming-Chi Kuo, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποκαλύψει με ακρίβεια τα πλάνα της εταιρείας.

Αναλυτικότερα, ο Kuo εστίασε στο σύστημα καμερών των iPhone, αποκαλώντας πως τα μεγαλύτερα άλματα θα γίνουν στα iPhone 17 Pro και 19 Pro. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες σχετικά με την κάμερα του iPhone 16 Pro, όπως για παράδειγμα ότι θα ενσωματώνει έναν νέο tetraprism φακό με οπτικό ζουμ 5X. Ωστόσο, ακόμη πιο ουσιαστικές αναβαθμίσεις αναμένονται στα επόμενα μοντέλα.

Στη λεπτομερή δημοσίευση στο blog του στο Medium, ο Kuo αναλύει τις πιθανές βελτιώσεις που αναμένονται στις σειρές iPhone 17 και iPhone 19. Ειδικότερα, το iPhone 17 Pro αναμένεται να κάνει μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση αυτού του tetraprism φακού, διαθέτοντας μεγαλύτερο αισθητήρα 1/2,6 ιντσών και εντυπωσιακή ανάλυση 48MP. Αυτό θα σηματοδοτούσε ένα σημαντικό άλμα από τον tetraprism φακό των 1/3,1 ιντσών και 12MP που αναμένεται να υπάρχει στο iPhone 16 Pro. Μάλιστα, με το iPhone 17 Pro αναμένεται να υιοθετηθεί και ένας νέος σχεδιασμός που θα ενσωματώνει μικρότερα πρίσματα, μειώνοντας το συνολικό ύψος της κάμερας.

Αν και παραμένει αβέβαιο αν αυτές οι αναβαθμίσεις θα αφορούν αποκλειστικά το iPhone 17 Pro Max, ο Kuo προβλέπει ότι σε αυτή την περίπτωση, το iPhone 18 Pro θα λάβει παρόμοιες βελτιώσεις το επόμενο έτος.

Τέλος, ο Kuo προβλέπει ότι οι σημαντικότερες εξελίξεις στον tetraprism φακό δεν θα υλοποιηθούν μέχρι την κυκλοφορία της σειράς iPhone 19 το 2027. Αν και οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες είναι ελάχιστες, οι βελτιώσεις αναμένεται να περιλαμβάνουν ανώτερες δυνατότητες οπτικού ζουμ. Ο Kuo εικάζει ότι η Apple μπορεί να χρειαστεί μέχρι και να αυξήσει τον αριθμό των πρισμάτων στο φακό για να το επιτύχει αυτό, γεγονός που θα περιπλέξει το σχεδιασμό και θα απαιτήσει μικρότερα πρίσματα.

Πηγή: Unboxholics.com