Μπιθικώτσης: «Αυτή η τραγουδίστρια θα γίνει το νούμερο ένα στο ελληνικό τραγούδι!»

Το προέβλεψε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και δεν έπεσε έξω για τη νεαρή κοπέλα που άκουσε μια μέρα  στα στούντιο της Columbia

Μπιθικώτσης: «Αυτή η τραγουδίστρια θα γίνει το νούμερο ένα στο ελληνικό τραγούδι!»

Δεκαετία του '70. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης μπαινοβγαίνει στα στούντιο της Columbia ηχογραφώντας τη μια επιτυχία μετά την άλλη. Είναι η εποχή που εξαργυρώνει όσα πέτυχε στα χρόνια του '60. «Επίσημη αγαπημένη», «Μια γυναίκα φεύγει», «Όταν σημάνει η ώρα» είναι μερικά από τα τραγούδια που αγκαλιάζει ο κόσμος και ακούγονται παντού.

Την ίδια εποχή κάνει τα πρώτα της βήματα στη δισκογραφία η Χαρίκλεια Ρουπάκα, για λογαριασμό της ΜΙΝΟΣ ΜΑΤΣΑΣ και υιός. Σε ένα διάλειμμα των ηχογραφήσεων ο Μπιθικώτσης περνά μπροστά από τη μισάνοιχτη πόρτα μιας καμπίνας και ακούει τη φωνή της. Το πολύπειρο αυτί του πιάνει τις πλούσιες συχνότητες μιας ατόφιας λαϊκής φωνής. Δίπλα του στέκεται ο Μάκης Μάτσας. Ο μεγάλος τραγουδιστής γυρίζει προς το μέρος του και τον ρωτάει: «Δικιά σου είναι;» O Μάτσας γνέφει καταφατικά. «Αυτή η φωνή που ακούω, να μου το θυμηθείς, έχει στασίδι στην εκκλησία!» Κι επειδή ο άλλος δεν τον πιάνει, εξηγεί: «Αυτή η φωνή, αν την προσέξεις, θα γίνει το νούμερο ένα στο ελληνικό τραγούδι».

Αυτή η φωνή, που το πραγματικό της όνομα ήταν Χαρίκλεια Ρουπάκα, δεν ήταν άλλη από την Χαρούλα Αλεξίου κι εκείνη τη μέρα ηχογραφούσε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με σμυρνέικα και παραδοσιακά τραγούδια. Χρόνια μετά ο ίδιος ο Μάτσας αναπόλησε τη στιγμή που ο Μπιθικώτσης μιλούσε με τόσο κολακευτικά λόγια για την Χαρούλα. Οι μεγάλοι αναγνωρίζουν τους μεγάλους!