Για ποιον τραγουδιστή είπε ο Άκης Πάνου: «Ήταν ο καλύτερος μου μαθητής!»

Μεγαλοφυής, ιδιόρυθμος και αυστηρός ο Άκης Πάνου μετρούσε τις κουβέντες του

Για ποιον τραγουδιστή είπε ο Άκης Πάνου: «Ήταν ο καλύτερος μου μαθητής!»

Ο Άκης Πάνου είναι σίγουρα ο σημαντικότερος συνθέτης της ύστερης εποχής του λαϊκού μας τραγουδιού. Πάτησε γερά πάνω στην παράδοση που δημιούργησαν οι ρεμπέτες αλλά και οι πρώτοι λαϊκοί δημιουργοί όπως ο Καλδάρας, ο Ζαμπέτας και ο Δερβενιώτης και παίρνοντας τη σκυτάλη ευτύχησε να γράψει μερικά από τα πιο συναρπαστικά τραγούδια που τα τραγουδάμε μέχρι σήμερα.

Εξίσου συναρπαστικές ήταν οι ατάκες του, πολλές από τις οποίες σχολιάζονται ακόμα. Μια από αυτές αφορά τη συνεργασία του με τους τραγουδιστές που δεν ήταν πάντοτε ανέφελη καθώς ο Άκης Πάνου ήταν ένας απαιτητικός άνθρωπος στη ζωή και στην τέχνη του. Για έναν τραγουδιστή όμως έχει να πει τα καλύτερα και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Στέλιο Καζαντζίδη. Ο Άκης έλεγε πάντοτε πως ο ο Καζαντζίδης ήταν ο καλύτερός του μαθητής, κι αυτό πρέπει να περιέχει μια μεγάλη δόση αλήθειας αν σκεφτεί κανείς πόσο προσεγμένες είναι οι εκτελέσεις του Στέλιου όχι μόνο στα τραγούδια του Άκη Πάνου αλλά και των άλλων μεγάλων συνθετών με τους οποίους συνεργάστηκε.

Η αγαστή σχέση των δύο καλλιτεχνών μέσα στο στούντιο δυνάμωσε τη φιλία τους και από αυτή τη φιλία παίρνουμε μια γεύση κάθε φορά που ακούμε τα 6 τραγούδια της συνεργασίας τους, από το επικό «Η ζωή μου όλη» μέχρι το αριστουργηματικό «Το θολωμένο μου μυαλό».

όπως «Η ζωή μου όλη» ή «Το θολωμένο μου μυαλό» από τα χείλη του Στέλιου.