Ποιον κινηματογραφικό παραγωγό άρπαξε από το λαιμό ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Επεισόδιο καταγεγραμμένο στη Ιστορία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Ποιον κινηματογραφικό παραγωγό άρπαξε από το λαιμό ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Άνοιξη 1966: Μια ταινία με μεγαλεπήβολους στόχους γεννιέται στα κινηματογραφικά στούντιο. Παραγωγός εταιρία η Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης, σενάριο Αλέκος Σακελλάριος, σκηνοθεσία Αλέκος Σκαλενάκης, με τον τίτλο «Διπλοπενιές» και με πρωταγωνιστές το διάσημο ζευγάρι Παπαμιχαήλ-Βουγιουκλάκη.

Η ταινία στην πρώτη προβολή της κόβει κάτι λιγότερο από μισό εκατομμύριο εισιτήρια και δημιουργεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας για επιτυχία εκτός συνόρων. Για την προώθησή της στήνεται ένα ελληνικό γλέντι στις διάσημες Κάννες όπου κανονικά θα έπρεπε να πρωταγωνιστήσει η εθνική σταρ. Έλα όμως που η αναπάντεχη εμφάνιση της Ρίκας Διαλυνά κλέβει την παράσταση. Ο Παπαμιχαήλ υποπτεύεται πλεκτάνη και ωρυόμενος πιάνει από τον λαιμό τον παραγωγό του τον Μιχαηλίδη. Τον κατηγορεί ότι προωθεί υπόγεια την Ρίκα Διαλυνά και ο Μιχαηλίδης αντιδρά. Οι δυο άντρες βγαίνουν στο δρόμο να λύσουν τις διαφορές τους και εκτυλίσσονται σκηνές απείρου κάλλους με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να τους χωρίσουν.

Κι από τη μια ο Παπαμιχαήλ να φωνάζει στη Βουγιουκλάκη: «Σήκω να φύγουμε τώρα, αλλιώς σε χωρίζω!» Από την άλλη ο Μιχαηλίδης να ουρλιάζει στον συμπαραγωγό του τον Δαμασκηνό: "Αν ξανακάνεις μαζί τους δουλειά, χωρίζουμε τα τσανάκια μας!» Η δε Ροζίτα Σώκου να λέει:« Μα να μην μπορούμε να τα γράψουμε αυτά στην Ελλάδα».