Σε ποια διάσημη ηθοποιό είχε πει ο Πλέσσας: «Εσύ ούτε τα κάλαντα δεν μπορείς να τραγουδήσεις!»

Το τραγούδι στον ελληνικό κινηματογράφο για τους πρωταγωνιστές ήταν εκ των ων ουκ άνευ

Σε ποια διάσημη ηθοποιό είχε πει ο Πλέσσας: «Εσύ ούτε τα κάλαντα δεν μπορείς να τραγουδήσεις!»

Ο ελληνικός κινηματογράφος είναι συνυφασμένος με το τραγούδι μιας και από τα χείλη των ηθοποιών που πρωταγωνίστησαν ακούσαμε συχνά σε πρώτη εκτέλεση μεγάλες επιτυχίες που τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα.

Η Βουγιουκλάκη, η Καρέζη, ο Παπαμιχαήλ, ο Κούρκουλος και φυσικά η Ρένα Βλαχοπούλου είναι από τους ηθοποιούς που έκλεψαν την παράσταση. Γκελ έκανε και η Μαίρη Χρονοπούλου αλλά και ο Νίκος Ξανθόπουλος. Τραγούδια έχουν πει και ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Κώστας Βουτσάς και η Καραγιάννη, ο Δήμος Μούτσιοςμ η Άννα Φόνσου και η Μπέτυ Καραγιάννη. Εκείνη που δίσταζε να τραγουδήσει ήταν η Ζωή Λάσκαρη.

Ίσως γιατί το 1963 ο συνθέτης των μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών Μίμης Πλέσσας της είχε πει: «Εσύ κορίτσι με τη φωνή που έχεις ούτε τα κάλαντα δεν μπορείς να τραγουδήσεις». Ήταν τότε που η Λάσκαρη θα έλεγε το τραγούδι «Τις νύχτες μου μετρώ» αλλά την ντουμπλάρισε η Καίτη Χωματά. Να όμως που η Λάσκαρη διέψευσε τον Πλέσσα. Την ακούμε βέβαια στο Crazy Girls στην ταινία: «Οι θαλασσιές οι χάντρες», ή νομίζουμε ότι την ακούμε αφού στο τραγούδι την ντουμπλάρει η Αλέκα Κανελλίδου. Την ακούμε όμως και με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην ταινία «Οι εραστές του ονείρου» παραγωγής 1974 κι εκεί σίγουρα τραγουδά η ίδια η ηθοποιός.