Davis Cup: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το 3-1 επί της Τυνησίας στέλνοντας την Ελλάδα στα πλέι οφ!

Η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Μανσουρί με 2-0 σετ (6-2, 6-4) ήταν η τρίτη Ελληνική επί των Τυνήσιων, στην Τύνιδα, κι έστειλε την Εθνική ομάδα στα πλέι οφς ανόδου για την 1η Κατηγορία του Davis Cup

Davis Cup: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το 3-1 επί της Τυνησίας στέλνοντας την Ελλάδα στα πλέι οφ!

Τρίτωσε το ...καλό για τα Ελληνικά χρώματα στην Τύνιδα!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Τυνήσιο Σκαντέρ Μανσουρί με 2-0 σετ (6-2, 6-4) και έστειλε την Ελλάδα στα playoffs ανόδου του Davis Cup, αφού ήταν ηΕλληνική επί των Αφρικανών.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πέτυχε τη 2η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στην Τύνιδα κι έστειλε την εθνική ομάδα της χώρας μας, στα πλέι-οφ ανόδου του World Group I.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, λίγη ώρα μετά τη μεγάλη νίκη της Τυνησίας στο διπλό 2-1 σετ με ανατροπή (6-7, 7-6, 6-3 σε 3 ώρες και 11 λεπτά) «έκλεισε» τη σειρά με μια εμφατική εμφάνιση και νίκη επί του Νο254 τενίστα του κόσμου.

Μετά από μόλις 61 λεπτά αγώνα, ο Τσιτσιπάς επικράτησε του κορυφαίου Τυνήσιου αυτή τη στιγμή, με 6-2, 6-4 και έκανε το 1-3.

Με αυτή τη νίκη, έδωσε την πρόκριση στη χώρα μας στα πλέι-οφ ανόδου του World Group I, όπου περιμένει να μάθει τις πιθανές αντιπάλους της, για να διεκδικήσει μια θέση στην 2η τη τάξει κατηγορία του Davis Cup, του χρόνου.

Ο Τσιτσιπάς σε ατομικό επίπεδο, δεν έχασε σετ όλο το διήμερο, αγωνιζόμενος στα δυο ματς μονού, (το πρώτο με τον Αζίζ Ντουγκάζ), ενώ την τρίτη πέτυχε ο Μιχάλης Περβολαράκης, την Παρασκευή (16/9), κόντρα στον κατά 137 θέσεις καλύτερο στην παγκόσμια κατάταξη, Μανσουρί.