Ευρωπαϊκό Κ18: Φινάλε με δυνατές ελληνικές παρουσίες στους τελικούς

Η τέταρτη και τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αναμένεται να φέρει άμορφες στιγμές στην ελληνική ομάδα. Ο Νίκος Κοσμόπουλος θα συνεχίσει τις προσπάθειες του στο 10αθλο με στόχο να σπάσει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ Κ18.

Ευρωπαϊκό Κ18: Φινάλε με δυνατές ελληνικές παρουσίες στους τελικούς

Ο Χάρης Αλιβιζάτος θα πάρει μέρος στον τελικό του ύψος και με 2,07 μ. ατομικό ρεκόρ έχει την προοπτική να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα. Τα ύψη στον τελικό θα είναι τα εξής 1,93 μ., 1,98 μ, 2,02 μ., 2,05 μ., 2,08 μ., 2,11 μ., 2,14 μ. και ανά τρία εκατοστά
Λίγο αργότερα θα γίνει ο τελικός στη δισκοβολία με τη Βασιλική Σαμολαδά και την Μαρία Ραφαηλίδου να διεκδικούν ακόμη και θέση στο βάθρο. Η Σαμολαδά στη διάρκεια του προκριματικού έκανε 47,77 μ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, ενώ η Ραφαηλίδου θα μπει στον αγώνα με 49,59 μ., που είναι η τρίτη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες. Παρά την κούραση από την συμμετοχή στον τελικό της σφαιροβολίας και το χρυσό μετάλλιο με σπουδαία επίδοση, η Ραφαηλίδου θα επιδιώξει να κάνει δύο τα μετάλλια της στη διοργάνωση.

Ο Αρσένης Κουλούρης μετά την πέμπτη θέση στο μήκος θα διεκδικεί να ανέβει στο βάθρο των νικητών στα βασικό του αγώνισμα, το τριπλούν. Ο αθλητής έκανε 15.20 μ. στον προκριματικό και έχει την έκτη επίδοση ανάμεσα στους 12 του τελικού.

Φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ είναι η Αναστασία Μπουμπλουίδη, η αθλήτρια με 4,25 μ. έχει την κορυφαία επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες. Η αθλήτρια έχει κάνει καλή σεζόν, την οποία θέλει να εξαργυρώσει με μια καλή παρουσία εδώ.

Δύο αθλητές μας αγωνίζονται στον τελικό των 5.000 μ. βάδην, ο Παναγιώτης Σάλτης και ο Νίκος Μάρτος και θα διεκδικήσουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

5.000 μ. βάδην

Παναγιώτης Σάλτης

Ατομικό ρεκόρ: 22.34.22

Σωματείο: Φωκιανός Καρδίτσας

Προπονητής: Θανάσης Δεληγιάννης

5.000 μ. βάδην

Νίκος Μάρτος

Ατομικό ρεκόρ: 23.23.44

Σωματείο: ΟΚΑ Βικέλας

Προπονητής: Νίκος Κελεπούρης