Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yγρού Στίβου: Χάλκινο μετάλλιο η 4Χ100 μ. (vid)

Η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κούρσα των 4Χ100 μ. ανδρών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου. 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yγρού Στίβου: Χάλκινο μετάλλιο η 4Χ100 μ. (vid)

Η «γαλανόλευκη» 4Χ100 μ. ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τερμάτισε σε 3:13.73, πίσω από τη Σερβία (3:12.90) και την Πολωνία (3:13.25).

Ξεκίνησε ο Χρήστου και κολύμπησε σε 48.82, απέναντι σε μεγάλα ονόματα, με κορυφαίο τον Νταβίντ Ποποβίτσι. Έδωσε πέμπτος στον Μπίλα, που κάλυψε το 100άρι του σε ένα πολύ καλό 48.50 (έκτος).

Η σκυτάλη στον…φρέσκο στη διοργάνωση Γκολομέεβ, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με πέρασμα 48.04 και ανέβασε την ελληνική ομάδα δεύτερη, πίσω από την Πολωνία.

Πήρε ο Βαζαίος, «γεννημένος» μαχητής, όπως και οι υπόλοιποι αλλά- οι τρεις το είπαν- ο «αρχηγός» της ομάδας: έκανε 48.37, πάλεψε…σκυλίσια ως τα τελευταία μέτρα με τον Πολωνό Σιεράτζκι, αλλά και τον Κροάτη Ντραγκόγια που ερχόταν με δύναμη από πίσω, και τελικά έφτασε τρίτος στον τερματισμό.

Ο Αντρέι Μπάρνα έκανε ένα τρομερό 46.86 και χάρισε τη νίκη στη Σερβία, που μέχρι σήμερα δεν είχε κερδίσει ποτέ μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη «σκυτάλη» και τέταρτο συνολικά σε ομαδικό αγώνισμα, όλα χάλκινα (τα υπόλοιπα στα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών). Βεβαίως, η πρώτη φορά που η χώρα μας ανεβαίνει στην ίδια διοργάνωση στο βάθρο σε δύο «σκυταλοδρομίες».