Έτσι απαντά η ΕΠΟ στην απειλή του Grexit

Με επιστολή πέντε σημείων θα απαντήσει η ΕΠΟ στην επιστολή του Χέρμπερτ Χούμπελ που έχει ζητήσει Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έτσι απαντά η ΕΠΟ στην απειλή του Grexit

Το θέμα συζητήθηκε στη σύσκεψη που είχαν σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Νίκος Βακάλης, ο εκτελεστικός γραμματέας, Αλέξης Δέδες, και οι νομικοί της Ομοσπονδίας, Νίκος Μπάρτζης και Αλέξανδρος Χολέβας.

Η ΕΠΟ θα εστιάσει στις ενέργειες που έχει κάνει για την αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επικαλούμενη τις τιμωρίες των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού και προτείνοντας τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης.

Αναλυτικά τα πέντε βασικά σημεία
- Να υπάρξει δέσμη μέτρων ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να σχηματιστεί επιτροπή που θα συνεδριάζει στην αρχή κάθε εβδομάδας και θα παραπέμπει όσους ανθρώπους του ποδοσφαίρου κάνουν δυσφημιστικές ή προκλητικές δηλώσεις για την ΕΠΟ, τη διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο στα ΜΜΕ και στα social media που διαχειρίζονται.

- Να μειωθούν οι χρόνοι στις εκδικάσεις των δικαστικών υποθέσεων από τα δικαιοδοτικά όργανα και να διακοπεί η χορήγηση αναβολών, εκτός αν συντρέχει σπουδαίος λόγος. Σε περίπτωση που κάποιος δικαστής χορηγήσει πάνω από μία αναβολή, τότε θα υπάρξει σχετική πειθαρχική αναφορά του.

- Να συζητηθεί με τη FIFA το πρωτάθλημα της Super League, με πιθανότερο τον σχηματισμό Επιτροπής Παρακολούθησης που θα αποτελείται από μέλη τόσο της παγκόσμιας ομοσπονδίας όσο και της ελληνικής.

- Να γίνει ξεκάθαρο στους ανθρώπους της FIFA ότι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο οι "ισχυροί" σύλλογοι της Ελλάδας τιμωρήθηκαν αυστηρά για όσα κρίθηκαν ένοχοι: -3 στον Ολυμπιακό για το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, δύο ήττες άνευ αγώνα με 0-3, -3 φέτος και -2 του χρόνου για τον ΠΑΟΚ, τιμωρία της έδρας για άναμμα πυρσών στην ΑΕΚ.

- Να αποσαφηνιστεί πως όταν ανέλαβε η νυν διοίκηση της ΕΠΟ βρήκε έτοιμους κανονισμούς από την προηγούμενη "προβληματική" κατάσταση, χωρίς τη δικαιοδοσία να παρέμβει άμεσα. Όπως επισημαίνεται, ακόμα κι οι τακτικοί δικαστές είχαν διοριστεί από την προηγούμενη διοίκηση (αν και δεν υπάρχει μομφή γι' αυτό), ενώ ο έλεγχος της διαιτησίας αφορά αποκλειστικά τη FIFA και όχι την ΕΠΟ.