Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-0: Με 10 από το 27' τα «λιοντάρια» ... κατάπιαν την αναποτελεσματική «Ένωση»!

Η ΑΕΚ έμεινε για 3η αγωνιστική μακριά από τη νίκη αφού έχασε με 1-0 από τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες από γκολ του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας  Μπετανκόρ (6 τέρματα) μετά από υπόδειξη του VAR. Παλικάρια οι γηπεδούχοι που έπαιζαν 10 από του 27' μετά από κόκκινη απευθείας του Τέρζιτς

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-0: Με 10 από το 27' τα «λιοντάρια» ... κατάπιαν την αναποτελεσματική «Ένωση»!

Δεύτερη σερί νίκη πέτυχε ο Πανσερραϊκός.

Πάλι με 1-0, πάλι με γκολ του Μπετανκόρ, αλλά αυτή τη φορά θύμα του δεν ήταν ο Βόλος αλλά η διεκδικήτρια του τίτλου ΑΕΚ.

Που έμεινε για 3η αγωνιστική μακριά από την επιτυχία γνωρίζοντας δεύτερη εκτός έδρας ήττα μετά από εκείνη στο Αγρίνιο.

Μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν το ότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 27ο λεπτό αφού ήταν ξανά αναποτελεσματικοί...

Με τον Χατζισαφί για πρώτη φορά βασικό και τους Πινέδα - Ελίασον στον πάγκο η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 4-4-2 (τον Λαμέλα δεξιά και τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, αφού Κοιτά και Ρότα πήραν ...ρεπό μένοντας εκτός αποστολής).

Από πλευράς γηπεδούχΩΝ έλειπαν ο τιμωρημένος Λιάσος κι οι Βαγκέ, Χαντάκιας και Περούτσι, αλλά παρά ταύτα μπήκαν δυναμικά και στο 23' προηγήθηκαν με πέναλτι του Μπετανκόρ (5η σερί αγωνιστική που βρήκε δίχτυα ο Ισπανός φτάνοντας τον Μορόν στα έξι γκολ και στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ).

Ωστόσο για να δοθεί η εσχάτη των ποινών χρειάστηκε από το VAR να στείλουν τον διαιτητή στο μόνιτορ για τράβηγμα του Περέιρα στον Ντέλετιτς.

Ο ρέφερι ξαναπήγε με προτροπή του VAR στο μόνιτορ 4 λεπτά μετά αλλάζοντας την κίτρινη κάρτα που έδωσε στον Τέρζιτς για φάουλ (με τις τάπες) στον Λαμέλα κάνοντας την κόκκινη.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα της ΑΕΚ που την έφερε μαζικά στην αντίπαλη περιοχή να δημιουργεί καταστάσεις την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους είχαν οι γηπεδούχοι με δοκάρι του σκόρερ (34').

Δεύτερα μετά ο γκολκίπερ τους Γκουγκεσασβίλι σταμάτησε τον Λαμέλα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης μπήκε ο Πινέδα που είχε ένα γυριστό (50') το οποίο πέρασε λίγο αουτσάιντερ.

Η εικόνα του αγώνα ήταν ...μονότερμα με τον Mάνταλο ν' αστοχεί προ κενής εστίας από γύρισμα του (πολύ καλού ως αριστερό εξτρέμ) Mαρσιάλ στο 73, ενώ στο 85' ο Καρασαλίδης κόντραρε πιβοτάρισμα του Πιερό και με τη βοήθεια του δοκαριού το 1-0 διατηρήθηκε!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-0

Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Σκόρερ: 23’ (πεν.) Μπετανκούρ

Διαιτητής: Tσιάρας (Καβάλας)

Κίτρινες κάρτες: Μπετανκόρ (29’), Φεράντο (83’), Τομάς (84’) - Χατζισαφί (6’), Περέιρα (22’), Bίντα (49’).

Κόκκινες κάρτες: Tέρζιτς (27’) -

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι – Δεληγιαννίδης (λ.τρ. 75’ Κουτσογούλας), Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές – Ζελέν (75’ Καπτούμ), Στάικος – Ντέλετιτς (46’ Καρασαλίδης), Τομάς (90’ Χατζηστραβός), Τέρζιτς – Μπετανκόρ (λ.τρ. 75’ Σαλαζάρ)

ΑΕΚ (Mατίας Αλμέιδα):Στρακόσα - Οντουμπάτζο, Βίντα, Μουκουντί (46’ Πινέδα), Χατζισαφί (57' Μαρσιάλ) - Σιμάνσκι, Περέιρα (70’ Mάνταλος), Λαμέλα, Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία (70’ Ελίασον), Πιερό