Ολυμπιακός: Το χρήσιμο 90λεπτο του Στάμενιτς

Ο Μάρκο Στάμενιτς έπαιξε σε όλο το φιλικό της Νέας Ζηλανδίας με το Μεξικό (0-3) στις ΗΠΑ και κέρδισε κι άλλον αγωνιστικό ρυθμό. 

Ολυμπιακός: Το χρήσιμο 90λεπτο του Στάμενιτς

Για έναν παίκτη που έχει χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας της ομάδας του, αυτά τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων στα οποία είναι βασικό στέλεχος είναι ωφέλιμα όσον αφορά στην απόκτηση αγωνιστικού ρυθμού.

Ο Μάρκο Στάμενιτς έπαιξε σε ολόκληρη τη διάρκεια του φιλικού που έδωσε στην Πασαντίνα των ΗΠΑ η Εθνική Νέας Ζηλανδίας απέναντι στο Μεξικό. Και μπορεί η ομάδα του να έχασε με 3-0 (το ένα γκολ ο Πινέδα της ΑΕΚ), αλλά για τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού ήταν ακόμη ένα ενενηντάλεπτο δράσης. Πολύ χρήσιμο για έναν παίκτη που έχει δείξει και με βάση σωματοδομής ότι έχει ανάγκη από διαδοχικούς αγώνες ώστε να αρχίσει να βελτιώνεται και να δείχνει την αληθινή αξία του. Αυτή που είχε την περασμένη διετία σε Κοπεγχάγη και Ερυθρό Αστέρα και τον οδήγησε στην ελληνική ομάδα με δανεισμό από τη Φόρεστ. Σε αυτό το φιλικό ο Στάμενιτς πήρε κίτρινη κάρτα.

Η Νέα Ζηλανδία έχει ακόμη ένα ματς, με αντίπαλο τις ΗΠΑ και αναμένεται να παίξει και σε αυτό ο μέσος του Ολυμπιακού, με σκοπό να επιστρέψει στην Ελλάδα υγιής και με κέρδος το χρόνο συμμετοχής. Έστω κι αν αυτό το ταξίδι σίγουρα είναι πολύ κοπιαστικό και ίσως παίξει ρόλο όσον αφορά στις επιλογές του Μεντιλίμπαρ για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Στη Εθνική Νέας Ζηλανδίας παίζει βασικός και ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο ομογενής επιθετικός που είχε περάσει μία σεζόν (2012-13) από τον Παναθηναϊκό και έκτοτε αγωνίζεται σε ομάδες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.