Παναθηναϊκός: Μετά τον Τετέ, άλλη μια Top5 ακριβότερη μεταγραφή!

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει μια από τις ακριβότερες μεταγραφές της ιστορίας του.

Παναθηναϊκός: Μετά τον Τετέ, άλλη μια Top5 ακριβότερη μεταγραφή!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα πρόθυρα μιας σπουδαίας μεταγραφής. Οι πράσινοι αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή τον Φακούντο Πελίστρι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το κόστος μεταγραφής του Ουρουγουανού εξτρέμ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι πολύ υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα. Συνολικά, ο Παναθηναϊκός θα δώσει 6 εκατομμύρια ευρώ, με τα μπόνους επίτευξης στόχων να ανεβάζουν το ποσό στα 8 εκατομμύρια. Παράλληλα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα διατηρήσει ένα πολύ υψηλό ποσοστό μεταπώλησης, της τάξεως του 40-45%.

Η μεταγραφή του Πελίστρι γίνεται η τέταρτη ακριβότερη στην ιστορία του αθηναϊκού συλλόγου. Προσπερνά την κίνηση του Σεμπάστιαν Λέτο το καλοκαίρι του 2009 από την Λίβερπουλ, που κόστισε στους πράσινους 4 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά, οι ακριβότερες κινήσεις που έχουν κάνει οι πράσινοι είναι δύο. Αρχικά ο Μιχάλης Κωνσταντίνου το καλοκαίρι του 2001 από τον Ηρακλή και οκτώ χρόνια αργότερα, ο Τζιμπρίλ Σισέ από την Μαρσέιγ. Αμφότερες αφαίρεσαν από τα ταμεία του Παναθηναϊκού 8 εκατομμύρια ευρώ.

Η τρίτη κατά σειρά έγινε φέτος. Φυσικά, μιλάμε για τον Τετέ. Τον 24χρονο δεξιό εξτρέμ (ο Πελίστρι παίζει αριστερά), του οποίου η μετακίνηση από την Γαλατασαράι κόστισε στον Παναθηναϊκό 7,25 εκατομμύρια ευρώ.