Τους «χρύσωσε» για να μην ξαναμείνει στον …άσο!

Η ΑΕΚ προχώρησε στην (ακριβοπληρωμένη) απόκτηση των Στρακόσα – Mπρινιόλι με το μυαλό στα λάθη των Στάνκοβιτς – Αθανασιάδη, που της στοίχησαν σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα

Τους «χρύσωσε» για να μην ξαναμείνει στον …άσο!

To είχαν αφήσει να διαφανεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος, οι άνθρωποι της, παρότι υπό το κράτος του σοκ (αφού είναι πανθομολογούμενο ότι χάθηκε μέσα από τα χέρια τους, μετά από επικό… χαρακίρι)μ αλλά παρότι ο καιρός πέρασε, παρότι η ΑΕΚ άλλαξε διοικητική κεφαλή (Ηλιόπουλος αντί Μελισσανίδη), η στόχευση δεν μεταβλήθηκε.

Ποιοτική αναβάθμιση στο ρόστερ, χωρίς συναισθηματισμούς και μάλιστα σε αρκετές θέσεις.

Όχι τυχαία, η πρώτη όπου υλοποιήθηκε ο σχεδιασμός ήταν εκείνη του τερματοφύλακα.

Εκεί όπου είχαμε το όχι σύνηθες να βγαίνουν στον… ντάκο κι οι δύο γκολκίπερ που μοιράστηκαν και την περασμένη σεζόν (Τσίτσαν Στάνκοβιτς και Γιώργος Αθανασιάδης).

Μια μέρα πριν την ανακοίνωση της αποστολής για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, στην Oλλανδία, απαντήθηκε, ουσιαστικά, αν η ΑΕΚ θα πήγαινε για έναν ή για δύο γκολκίπερ την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

«Κόβοντας» αμφοτέρους προϊδέασε ότι η απόκτηση Αλμπέρτο Μπρινιόλι, που έγινε μετά από 6 μηνών …φλερτ (ή καθυστέρηση, για τους γκρινιάρηδες) δεν θα ήταν η μόνη…

Σε συνδυασμό μ’ εκείνη του Θωμά Στρακόσα δημιουργείται ένα άκρως ποιοτικό δίδυμο που μέσω του συναγωνισμού θα βάλει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον Αλμέιδα.

Σίγουρα προτιμότερες οι κεφαλαλγίες ποιος θα είναι βασικός του (και πως θα κρατηθεί ο «ζεστός» ο δεύτερος) παρά οι περσινές, με τις «κάτω από τη βάση» εμφανίσεις των γκολκίπερ του, που του στέρησαν όχι μόνο την ευρωπαϊκή συνέχεια, αλλά και το πρωτάθλημα στην …σούμα

Eιδικότερα, ο Στάνκοβιτς πέραν του ότι έδειξε επιρρεπής στους τραυματισμούς (και με δυσκολία επανόδου), όλο το διάστημα της παραμονής του, πέρσι του καταμαρτυρούνται το λάθος και το πέναλτι που υπέπεσε στην Μασσαλία, η συμπεριφορά στο 3ο γκολ, στο «Καραϊσκάκη», από τον Ολυμπιακό, αλλά κι ότι δεν πήρε μια φορά «στην πλάτη του» την ομάδα.

Κάτι που, ναι μεν έκανε, ο Αθανασιάδης (στο πρώτο ματς των πλέι οφ με τους «ερυθρολεύκους») αλλά ήταν τέτοια και τόσα τα λάθη του, τόσο ευρωπαϊκά (αξέχαστο το …ρεσιτάλ στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ, ή η λάθος έξοδος με την Μαρσέιγ, εντός) όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα (τα 2-2 με Πανσερραϊκό και Παναιτωλικό εκτός έδρας), που το «κόψιμο» δεν προκάλεσε έκπληξη.

Προφανώς οι γκολκίπερ της δεν είναι οι μοναδικοί υπαίτιοι για την απώλεια ενός «τελειωμένου» πρωταθλήματος, αφού, πλην της αναποτελεσματικότητας σε πολλές περιπτώσεις των «μπροστινών», υπήρχε ο «κακός βαθμός» των οπισθοφυλάκων, που δεν επέτρεψαν να κρατηθούν υπέρ της ΑΕΚ αποτελέσματα.

Ωστόσο και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όποιος βρισκόταν κάτω από τα γκολπόστ, όχι μόνο προκαλούσε νευρικότητα στους αμυντικούς, αλλά δεν διόρθωνε τα λάθη τους.

Για να μην «μείνει στον άσο», λοιπόν, ξανά, η ΑΕΚ …ξηλώθηκε δημιουργώντας το πιο ακριβό δίδυμο τερματοφυλάκων στα χρονικά του εγχώριου ποδοσφαίρου, αφού το ιταλοαλβανικό δίδυμο θ’ αμείβεται, ετησίως, με 2 εκατ. ευρώ.

Τρία αν οι «παρκαρισμένοι» Στάνκοβιτς και Αθανασιάδης (που έχουν ένα ακόμη χρόνο δέσμευσης) κάτσουν πάνω στα.. συμβόλαια τους.

To τίμημα της… ξεγνοιασιάς;