Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ που «πρέπει να θέλει», αλλά και ξέρει...

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν υποχρεωμένος ως προπονητής του Ολυμπιακού να θέλει το 80% του ρόστερ έτοιμο έως την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά ξέρει την πραγματικότητα και πώς να προχωρήσει. 

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ που «πρέπει να θέλει», αλλά και ξέρει...

Ο Ολυμπιακός αρχίζει την προετοιμασία του πολύ πιο αργά από κάθε άλλη ελληνική ομάδα λόγω της τεράστιας ευρωπαϊκής επιτυχίας με την κατάκτηση του Conference League και την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του στη Super League σε περίπου ενάμιση μήνα, ενώ αυτών του Europa League σε δυόμιση μήνες.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να έχει το ρόστερ του έτοιμο κατά 80% όταν η ομάδα θα έφευγε για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο προετοιμασίας, δηλαδή την επόμενη Δευτέρα (15/7), αλλά φυσικά ήξερε και ο ίδιος ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Με συμβόλαια να λήγουν και παίκτες που θέλει ο Ολυμπιακός να ανήκουν σε άλλες ομάδες και να απαιτείται μεγάλος κύκλος διαπραγματεύσεων.

Ήδη έχει στη διάθεσή του τον Ντάνι Γκαρθία και τον Μάρκο Στάμενιτς, ενώ θα είναι παρών και ο Κοστίνια. Ενώ έχει κλείσει το γκρουπ των γκολκίπερ με την ανανέωση του Κώστα Τζολάκη (μετά από εκείνη του Αλέξανδρου Πασχαλάκη) και την απόκτηση του Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου. Και περιμένει άμεσα απαντήσεις για τις υποθέσεις των Φορτούνη, Μασούρα και Ελ Κααμπί. Όπως και τις εξελίξεις στα μέτωπα των τριών Πορτογάλων, αλλά και στις θέσεις που έχει ζητήσει ενίσχυση, όπως στα άκρα της επίθεσης και φυσικά στην κορυφή της.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν είναι χθεσινός στο ποδόσφαιρο. Αναγνωρίζει ότι η αγορά θα αρχίσει να κινείται πιο έντονα μετά το Euro και ότι μέσα στον Αύγουστο θα υπάρξουν περιπτώσεις παικτών που θα μπορούν να αποκτηθούν και να κάνουν τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός μεταγραφικά έτσι κινείται, το έκανε και όταν είχε προκριματικά από τον Ιούλιο, δεν πρόκειται να το αλλάξει τώρα. Οι παίκτες που θα είναι με την ομάδα στην προετοιμασία θα έχουν με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να αναδείξουν το ταλέντο τους (οι νεαροί) και να δείξουν ότι μπορούν να έχουν κι άλλη ευκαιρία (π.χ. ο Μπιέλ).

Εάν το ρόστερ είναι στο 80% πριν από τα τελευταία φιλικά προετοιμασίας ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος θα είναι κάτι που μπορεί να μην ενθουσιάζει τον κάθε προπονητή, αλλά δεν παύει να είναι ρεαλιστικό. Όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, για κάθε ομάδα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και με βάση τους νόμους της αγοράς, στην οποία αυτό κινείται.