Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί, ο Ελ Αραμπί και η υπεραξία…

Ο Ολυμπιακός έχει τρυπήσει το ταβάνι με την προσφορά που έκανε στον Ελ Κααμπί και δημιούργησε αυτομάτως μία υπεραξία. Μία προσφορά που ίσως να άξιζε ο Ελ Αραμπί αν βρισκόταν τώρα στην ηλικία του συμπατριώτη του.

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί, ο Ελ Αραμπί και η υπεραξία…

Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες όταν μπαίνει στις μεταγραφικές συζητήσεις το οικονομικό κομμάτι. Ειδικά όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει μία έξοχη σεζόν, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων και δικαιολογημένα αναζητούν ένα υψηλό συμβόλαιο.

Πιο τρανό παράδειγμα από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί δεν υπάρχει. Ο Μαροκινός έκανε «πράματα και θάματα» με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Σάρωσε όλα τα βραβεία του Κόνφερενς. Ήταν ο άνθρωπος που χάρισε το τρόπαιο με το «χρυσό» γκολ στην παράταση του τελικού της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ήταν λογικό λοιπόν να δεχτεί βροχή προτάσεων για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Ήταν λογικό να του προσφέρει «γη και ύδωρ» ο Ολυμπιακός για να τον κρατήσει. Δεδομένα όμως χάρη στα κατορθώματά του την περασμένη σεζόν δημιουργήθηκε μία υπεραξία.

Ο Ολυμπιακός για να τον κρατήσει του πρόσφερε 2,3 με 2,5 εκατομμύρια ευρώ συν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για εφικτά μπόνους.

Η Φενέρ λεγόταν ότι σκόπευε να του προσφέρει συμβόλαιο 3 εκατομμυρίων ευρώ συν μπόνους. Η Λιόν του δίνει πάνω – κάτω το συμβόλαιο που του προσφέρει ο Ολυμπιακός, αλλά με πολύ μεγάλο πριμ υπογραφής.

Οι Άραβες είναι μία κατηγορία μόνη τους γιατί εκείνοι δημιουργούν από μόνοι τους υπεραξίες και προσφέρουν μυθικά συμβόλαιο ακόμη και σε ποδοσφαιριστές – τουρίστες.

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η οριστική κατάληξη στην υπόθεση του Ελ Κααμπί. Σίγουρα όσο δεν απαντάει θετικά στην πρόταση του Ολυμπιακού, άλλο τόσο δίνεται η εντύπωση ότι ψάχνει κάτι άλλο στην καριέρα του, κάτι που θα του αποφέρει περισσότερα χρήματα.

Ο Ολυμπιακός πάντως τρύπησε το οικονομικό ταβάνι του. Του πρόσφερε ένα συμβόλαιο που είναι ο ορισμός της υπεραξίας. Ίσως να άξιζε αυτά τα χρήματα ο Ελ Αραμπί, αν βρισκόταν φυσικά στην ηλικία που είναι τώρα ο Ελ Κααμπί. Κακά τα ψέματα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος επιθετικός από τον Ελ Κααμπί, ασχέτως αν δεν είχε τα νούμερα του συμπατριώτη του.

Η αλήθεια είναι ότι με 2,5 εκατομμύρια ευρώ συμβόλαιο, ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει επιθετικούς πρώτης γραμμής στην αγορά και φυσικά πολύ καλύτερους από τον Ελ Κααμπί.

Προφανώς και δεν μειώνουμε την αξία του Μαροκινού που ήταν ίσως ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής της τρελής φετινής ευρωπαϊκής πορείας. Επίσης, δεν θέλουμε να μπούμε ούτε στην τσέπη της ΠΑΕ και πώς θα διαχειριστεί τα οικονομικά της.

Όμως, άποψή μας είναι ότι ο Ολυμπιακός πρόσφερε ένα συμβόλαιο στον Ελ Κααμπί που είναι ο ορισμός της υπεραξίας. Αν θα το δεχτεί, έχει καλώς γιατί τον θέλει και ο Μεντιλίμπαρ. Αν δεν το δεχτεί, η ζωή δεν τελειώνει με τη φυγή του Μαροκινού.