Ολυμπιακός: Γιορτάζει και στο... γήπεδο

Ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα από το 2010 όταν επιστρέφει μετά τις χειμερινές διακοπές. Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά οι πρωταγωνιστές τέτοιων αγώνων στις δύο πιο πρόσφατες επιτυχίες με ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Γιορτάζει και στο... γήπεδο

Συνήθως είναι δύσκολα τα παιχνίδια για τους ποδοσφαιριστές αμέσως μετά τις γιορτές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τον Ολυμπιακό εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν πάντοτε με σοβαρότητα τέτοιου είδους αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, τις πρώτες μετά τις χειμερινές διακοπές, παίρνοντας νίκες και ενίοτε με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Κάτι που θα επιχειρήσουν να συνεχίσουν στο σημερινό (19:30) παιχνίδι τους με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, σε αγώνα ειδικών συνθηκών με τις απουσίες που έχουν προκύψει για κάθε ομάδα λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού σε αθλητές τους.

Μετά, λοιπόν, την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ με 2-1 στο Φάληρο τον Ιανουάριο του 2010, ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες στους πρώτους αγώνες του κάθε νέου ημερολογιακού έτους. Αυτό ισχύει για το πρωτάθλημα, γιατί στη μία σεζόν που το πρώτο ματς της νέας χρονιάς ήταν για το Κύπελλο ο Ολυμπιακός είχε αναδειχθεί ισόπαλος.

Αναλυτικά:

Στις 5 Ιανουαρίου του 2011 ο Ολυμπιακός νίκησε στην έδρα του τον Ηρακλή με 2-0.

Στις 4 Ιανουαρίου του 2012 επικράτησε πάλι ως γηπεδούχος του Ατρόμητου με 1-0.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» έπαιξε και στις 6 Ιανουαρίου του 2013, με νίκη 3-0 επί της Βέροιας.

Άνετη επικράτηση για τον Ολυμπιακό και στο πρώτο παιχνίδι του 2014, όταν εύκολα πήρε το τρίποντο στο γήπεδό του με το 4-0 επί της Καλλονής, στις 4 Ιανουαρίου.

Την ίδια ημερομηνία (4/1), και πάλι γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 2-1 τον Πλατανιά το 2015.

Μετά από αυτές τις πέντε σερί νίκες στην έδρα του, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, στις 3 Ιανουαρίου του 2016.

Στις 4 Ιανουαρίου του 2017 ο Ολυμπιακός νίκησε στο Φάληρο με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης, σε αγώνα που ήταν εξ αναβολής για την πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Ενώ στις 7 Ιανουαρίου του 2018 ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 3-0 στην έδρα της Λάρισας.

Στην πρώτη χρονιά του Πέδρο Μαρτίνς οι Πειραιώτες είχαν απώλεια στο πρώτο παιχνίδι τους για το 2019 καθώς στις 8 Ιανουαρίου έφεραν 0-0 στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα, μόνο που εκείνο το παιχνίδι ήταν για το Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός είχε κάνει πάλι νίκη στο παρθενικό παιχνίδι του 2019, όταν στις 13 Ιανουαρίου επικράτησε 2-0 στη Βοιωτία του Λεβαδειακού, με σκόρερ τους Φορτούνη και Γκερέρο. Την Ξάνθη ο Ολυμπιακός την είχε αποκλείσει τελικά με νίκη 3-1 στη ρεβάνς της 23ης Γενάρη εκείνης της χρονιάς.

Πρόπερσι, όπως είπαμε, σε αγώνα δίχως την παρουσία θεατών, ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με 1-0 χάρη σε γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με πρωταγωνιστή της φάσης τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο αγώνας είχε διεξαχθεί στις 5 Ιανουαρίου του 2020.

Ενώ πέρυσι, στις 3 Ιανουαρίου του 2021, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την ΑΕΚ για το ντέρμπι του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου και τη φιλοδώρησε με τρία τέρματα. Και με τους ίδιους πρωταγωνιστές, καθώς ο Ελ Αραμπί σημείωσε δύο γκολ και ο Βαλμπουενά το τρίτο. Συμμετοχή στο πρώτο γκολ του Μαροκινού είχε ο Γιαν Εμβιλά και ο Ολυμπιακός με εκείνο το 3-0 πήρε μεγαλύτερη απόσταση στο πρωτάθλημα, το οποίο και κατέκτησε τελικώς με πολύ μεγάλη άνεση.