Κύπελλο Ελλάδας Κ19: Έγινε η πρώτη κλήρωση - Κόντρα στον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας Κ19 που θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά.

Κύπελλο Ελλάδας Κ19: Έγινε η πρώτη κλήρωση - Κόντρα στον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός

Για πρώτη φορά σε επίπεδο ακαδημίας θα διεξαχθεί Κύπελλο Ελλάδας με τη συμμετοχή των ομάδων Νέων. Ο πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης, Ολυμπιακός θα μπει στη διοργάνωση από την 1η φάση του Κυπέλλου και η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε τον έβγαλε αντιμέτωπο με τον Ατρόμητο.

Στην επόμενη φάση του θεσμού, που θα είναι τα προημιτελικά, ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον Άρη, ως γηπεδούχος ομάδα.

Αναλυτικά το πανόραμα της διοργάνωσης είναι το εξής:

1η Φάση: Συμμετέχουν δώδεκα ομάδες από τις οποίες προέκυψαν με κλήρωση, έξι αντίπαλα ζευγάρια. Οι δύο ομάδες που κληρώθηκαν τελευταίες κατά τη διαδικασία της κλήρωσης της 1ης Φάσης (Άρης και Παναθηναϊκός) προκρίθηκαν άνευ αγώνα στην 2η φάση. Τα ζευγάρια της 1ης Φάσης θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα knock–out, στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη.

2η Φάση: Θα λάβουν μέρος οκτώ (8) ομάδες, οι έξι ομάδες που προκρίθηκαν από τα ζευγάρια της 1ης Φάσης και οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα (Άρης και Παναθηναϊκός), απ’ τις οποίες προέκυψαν με κλήρωση, τα τέσσερα (4) αντίπαλα ζευγάρια. Τα ζευγάρια αυτά θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα knock–out, στην έδρα της ομάδας που κληρώθηκε πρώτη.

3η Φάση – Ημιτελικοί αγώνες: Θα λάβουν μέρος οι τέσσερεις ομάδες που προκρίθηκαν από τη 2η Φάση, απ’ τις οποίες προέκυψαν με κλήρωση οι δύο ημιτελικοί αγώνες. Οι ημιτελικοί αγώνες είναι μονοί και γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώθηκε πρώτη.

4η Φάση – Τελικός αγώνας: Οι δύο νικήτριες ομάδες των ημιτελικών αγώνων της 3ης Φάσης, θα αγωνιστούν σε έναν Τελικό Αγώνα για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Super League Κ19, ο οποίος θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα.