Εθνικός Πειραιά – Άρης 0-1: Δύσκολη πρόκριση οι Θεσσαλονικείς

Με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του, ο Άρης νίκησε δύσκολα τον Εθνικό, στο γήπεδο της Καλλιθέας, με 1-0 και πέρασε στους «16» του Κυπέλλου

Εθνικός Πειραιά – Άρης 0-1: Δύσκολη πρόκριση οι Θεσσαλονικείς

Το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος σφράγισε ο Άρης Θεσσαλονίκης, ο οποίος νίκησε στο γήπεδο της Καλλιθέας τον τυπικά γηπεδούχο Εθνικό Πειραιά με 1-0. Οι «κίτρινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους πήρε μία έστω και δύσκολη πρόκριση, ενώ οι Πειραιώτες πάλεψαν, είχαν 2-3 καλές ευκαιρίες και μπορεί να γνώρισαν την ήττα, αλλά κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλό τους και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού τιμήθηκε για το έργο της η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη», ενώ έγινε και ένα τελετουργικό στη μνήμη των Κώστα Κατσούλη και Άλκη Καμπανού, καθώς και ανταλλαγές φανέλας των δύο αδικοχαμένων οπαδών.

Στο 19’ μετά από φάουλ του Νταρίντα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπράμπετς δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σαμόρα έκανε σουτ από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουμπούλας απέκρουσε την μπάλα. Στο 25’ Ερέρα εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μπράμπετς, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 31’ όταν ο Ντιαντί σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή, ο τερματοφύλακας του Εθνικού δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και ο επερχόμενος Νταρίνα μέσα από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ. Ο Εθνικός έγινε απειλητικός στο 39’ όταν από λάθος του Κουέστα ο Γεωργούσης έκλεψε την μπάλα, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ στη συνέχεια διόρθωσε τα λάθος του. Ο Άρης έφτασε κοντά στο 0-2 στο 44’ όταν ο Μοντόγια έδωσε στο Νταρίντα ο οποίος δεν είχε καλό τελείωμα και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στον Εθνικό, όταν στοο 59' ο Γεωργούσης από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα. Στο 80’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μόντσου έφυγε πάνω από την εστία του Κούμπουλα.

Τον αγώνα διαιτήσευσαν οι Κατοίκος, Τσολακίδης και Σαμοΐλης από την Αθήνα.

ΕΘΝΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Κούμπουλας, Χριστογιάννης (66' Παπαχρονόπουλος), Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάϊ, Σκεντεράϊ (66' Νταούλιας), Πολύζος, Γεωργούσης (71' Μανδαμαδιώτης), Ερέρα (58’ Ποτουρίδης), Αντωνίου (66' Τσιμπόκας).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Χουάνκαρ (66’ Φρίντεκ), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια, Ζουλ (57’ Μόντσου), Νταρίντα (88’ Σιφουέντες), Φετφατζίδης (56’ Σίστο), Σαμόρα, Ντιαντί (56’ Μανού Γκαρθία), Σαβέριο.