Ολυμπιακός: Ο ρόλος Ρέτσου και Κάρμο στις ευρωπαϊκές νίκες

Δεν είναι μόνο η επίθεση του Ολυμπιακού που στην Ευρώπη δίνει νίκες, αλλά και η άμυνα που με Ρέτσο και Κάρμο μοιάζει απροσπέλαστη.

Ολυμπιακός: Ο ρόλος Ρέτσου και Κάρμο στις ευρωπαϊκές νίκες

Μετά από ένα νικηφόρο παιχνίδι είναι λογικό να στέκονται οι περισσότεροι στους ποδοσφαιριστές που παίζουν από τη μέση και μπροστά δεν είναι παράλογο ότι ο Ζέλσον έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα. Δεν έχει συμβεί και άδικα αυτό, αφού ο Πορτογάλος έχει τρομερό ματς.

Από την άλλη είναι άδικο να μη σταθεί κανείς στην εκπληκτική απόδοση του Παναγιώτη Ρέτσου και γενικά στα υψηλά στάνταρ που έπιασε μαζί με τον Νταβίντ Κάρμο στο κέντρο της άμυνας. Ο Ολυμπιακός σε ακόμα ένα νικηφόρο παιχνίδι στην Ευρώπη κρατάει το μηδέν στην άμυνα του και οι Ρέτσος, Κάρμο έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο σε αυτό.

Ειδικά ο Έλληνας στόπερ έχει κάνει εκπληκτικό ματς, αρχηγική εμφάνιση όπως σχολίαζαν και οι Σουηδοί μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο Ρέτσος τα έβαλε με παίκτες θηρία πολύ πιο σωματώδεις από αυτόν. Κι όμως δεν έχει χάσει μονομαχία και δήλωνε πάντα παρών για να κόψει τις επικίνδυνες καταστάσεις που επιχείρησαν να δημιουργήσουν οι Σουηδοί.

Με πολύ γερά πατήματα και άλματα ο Ρέτσος πήρε τις περισσότερες μονομαχίες στον αέρα και καθάρισε αρκετές φάσεις. Ειδικά στο ξεκίνημα του β’ μέρους που είχε πάθει ένα μπλακ άουτ ο Κοστίνια ο αρχηγός καθάρισε όλες τις φάσεις. Εξίσου υψηλά στάνταρ απόδοσης έπιασε και ο Κάρμο που σε κάθε δύσκολη στιγμή ήταν εκεί για να την σταματήσει.