Βικτόρια Πλζεν: Δεύτερη τσέχικη στον δρόμο του

Η Βικτόρια Πλζεν θα είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο League Phas του UEFA Europa League.

Βικτόρια Πλζεν: Δεύτερη τσέχικη στον δρόμο του

Η Βικτόρια Πλζεν θα είναι μία εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο League Phase του UEFA Europa League. Είναι η δεύτερη ομάδα της Τσεχίας που θα αντιμετωπίσει ο Δικέφαλος, μετά την Σλάβια. Θα την υποδεχθεί στην Τούμπα, όπως και την ομάδα της Πράγας.

Η Βικτόρια Πλζεν, πέρσι, τερμάτισε τρίτη τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα πλέι οφ, 17 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια, Σπάρτα Πράγας. Μια ομάδα που έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα στη χώρα της, με τελευταία αυτή το 2022, ενώ έχει κι ένα Κύπελλο.

Η πορεία της στο Europa League, ξεκίνησε από τον τρίτο προκριματικό, στον οποίο αντιμετώπισε, την Κριβμπάς από την Ουκρανία. Ξεπέρασε το εμπόδιο της με δύο νίκες, αρχικά με 1-2 εκτός έδρας και στη συνέχεια, με 1-0, εντός.

Στα πλέι οφ, βρήκε απέναντι της τη Χαρτς. Αρχικά πέρασε με 0-1 από τη Σκωτία και στη ρεβάνς, επικράτησε με το ίδιο σκορ στην έδρα της, πανηγυρίζοντας την πρόκριση της στη League Phase.

Προπονητής της Πλζεν είναι ο 72χρονος, Μίροσλαβ Κούμπεκ. Όσον αφορά τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή της, αυτός είναι ο 23χρονος Τσέχος μεσοεπιθετικός Πάβελ Σουλτς. Πήρε πριν λίγες μέρες τον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού, Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς έναντι 1,5 εκατομμυρίου από την Παρτίζαν.