Σλόβαν – Ολυμπιακός: Η κριτική των «ερυθρόλευκων»
Ο Γιαν Εμβιλά ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, ο Βατσλίκ άφησε τη σφραγίδα του, έφυγε με δύο ασίστ ο Μασούρας και οι Σισέ – Μπα είχαν «χημεία» στο ματς – θρίλερ με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.
ΒΑΤΣΛΙΚ: Με μοναδική «μουντζούρα» τη φάση του ακυρωθέντος γκολ της Σλόβαν που δεν απομάκρυνε καλά, ο Τσέχος λες και παίρνει εκδίκηση για τα λάθη του με την Μακάμπι. Και στα δύο ματς με τους Σλοβάκους ήταν «κέρβερος», ενώ ήταν καθοριστικός και στη διαδικασία των πέναλτι.
ΑΒΙΛΑ: Έβαλε ένα κρίσιμο πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα». Στη διάρκεια του ματς πήρε αρκετές πρωτοβουλίες από τα δεξιά. Δεν πέρασε εύκολο βράδυ στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά ήταν αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο ματς. Έφυγε από την Μπρατισλάβα με θετικό πρόσημο.
Ολυμπιακός: Αλλαγές ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ με Παναθηναϊκό
ΣΙΣΕ: Ο Σενεγαλέζος στόπερ σε κανονική ροή του αγώνα αποδείχθηκε αξιόπιστος και άφησε στην άκρη τις επιπολαιότητες. Στις στατικές φάσεις που σκόραρε η Σλόβαν, δεν μπορεί να φέρει μόνο εκείνος ή ο Μπα την ευθύνη. Συνολικά τα θαλάσσωσε ο Ολυμπιακός.
ΜΠΑ: Ο Σενεγαλέζος συνεργάστηκε αρκετά καλά με τον Σισέ και το σημαντικό είναι ότι δεν είδαμε τα εύκολα λάθη που έκανε στο παρελθόν.
ΡΕΑΜΠΤΣΙΟΥΚ: Δεν βοήθησε ιδιαίτερα επιθετικά, είχε και κάποια προβλήματα ανασταλτικά και στο τέλος ξέμεινε από… καύσιμα. Φιλότιμος, αλλά δίχως να δώσει τις απαιτούμενες βοήθειες όταν η μπάλα «έκαιγε».
ΕΜΒΙΛΑ: Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με διαφορά. Από τα πόδια του και από τις βαθιές μπαλιές του ξεκινούσαν σχεδόν όλες οι καλές ευκαιρίες των Πειραιωτών, με αποκορύφωμα την μπαλιά – διαβήτη προς τον Μασούρα για το δεύτερο γκολ. Έκοβε κι έραβε ο Γάλλος.
ΚΟΥΝΤΕ: Μπήκε καλά στο ματς, κάποια στιγμή χάθηκε, μετά ξαναεμφανίστηκε και γενικώς παρουσίαζε αυτή την εικόνα του… παλμογράφου στην απόδοσή του. Βλέποντας συνολικά το ματς, δεν ήταν κακός, έχοντας μεταξύ άλλων και μία πάσα «πάρε-βάλε» στον Ελ Αραμπί.
ΖΙΝΚΕΡΝΑΓΚΕΛ: Το γκολ που πέτυχε θα μπορούσε να τον βάλει στους διακριθέντες; Όχι απαραίτητα. Από τον Δανό περιμένουμε περισσότερα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι. Επαιξε σε ρόλο επιτελικού χαφ, μπήκε καλά στα πρώτα λεπτά, αλλά στην πορεία χάθηκε. Μέχρι που εμφανίστηκε στο… 0-1!
ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Έσφιξε τα δόντια και έπαιξε, φεύγοντας από την Μπρατισλάβα με δύο ασίστ και ένα δοκάρι. Τι άλλο να κάνει; Κι ο ίδιος όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό του.
ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ: Είχε καλές και κακές στιγμές, αλλά όσο περνούσε η ώρα σαν να χανόταν από το παιχνίδι. Στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού (20’ έως 30’) βοήθησε επιθετικά την ομάδα του.
ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Έδωσε μάχες, αλλά θα περίμενε κανείς ότι φάσεις όπως αυτή που του εμφανίστηκε στο πρώτο ημίχρονο μετά την πάσα του Κούντε, θα την τελείωνε με συνοπτικές διαδικασίες. Όσο είχε δυνάμεις, ένιωθαν απειλή οι Σλοβάκοι. Όταν αντικαταστάθηκε, άρχισαν να ξεμυτίζουν οι γηπεδούχοι.
ΤΙΚΙΝΙΟ: Μπήκε σε ένα χρονικό σημείο για να φρεσκαριστεί η επιθετική γραμμή, αλλά δεν βοήθησε όσο θα περίμενε ο προπονητής του. Αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού με την έναρξη της παράτασης
ΑΓΚΙΜΠΟΥ: Ενώ στην κανονική διάρκεια δεν φαινόταν ιδιαίτερα από το 68’ και μετά, όταν μετατοπίστηκε σε ρόλο κρυφού κυνηγού αναγκαστικά λόγω της αποχώρησης του Τικίνιο, τρύπωσε και πέτυχε το 1-2. Έβγαλε ενέργεια, αλλά απαιτείται μεγαλύτερη διάρκεια.
ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Μπήκε στο 85’, ανέλαβε τον ρόλο του κόφτη μετά τη μετατόπιση του Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας και σε γενικές γραμμές, αυτό που έπρεπε να δείξει, ήταν λίγο παραπάνω ενέργεια.
KANE: Μπήκε για να δώσει βοήθειες στη μεσαία γραμμή και να κόψει κάποιες επιθέσεις της Σλόβαν, δίχως όμως αποτέλεσμα.
ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Ανέλαβε κάποιες εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ, αλλά στο κρίσιμο σημείο ήταν εκεί που έπρεπε με το καθοριστικό πέναλτι που χάρισε την πρόκριση.
ΜΑΝΩΛΑΣ: Μπήκε για να βοηθήσει σε ένα χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά κι εκείνος παρά τις ηρωικές του προσπάθειες για να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή, είδε όλη την ανασταλτική λειτουργία να γίνεται σμπαράλια στα «στημένα» της Σλόβαν. Σε γενικές γραμμές κατέθεσε την ψυχή του, παρότι ήταν ανέτοιμος.