Καμπελά: Ο εφιάλτης του Φαλήρου και ο «δήμιος» του ΠΑΟΚ
Άσχημες αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό στο Champions League έχει ο Ρεμί Καμπελά που έχει κάνει πάρτι απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο Ρεμί Καμπελά είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Γαλλία σε επαφές με τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του στην ελληνική ομάδα με τον σπουδαίο μεσοεπιθετικό να έχει εμπειρία από το «Γ. Καραϊσκάκης» στα προκριματικά του Champions League τη σεζόν 2019-20. Και καθόλου ευχάριστη για τον ίδιο.
Ήταν Αύγουστος του 2019 και ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Κράσνονταρ στο δρόμο προς τους ομίλους. Ο Καμπελά ήταν βασικός σε εκείνο το ματς, αλλά στο 26' τραυματίστηκε σοβαρά (ρήξη χιαστού) και είχε μείνει για καιρό εκτός δράσης. Ο Γάλλος άσος είχε φύγει από το γήπεδο στο 0-0 και αμέσως μετά ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Γκερέρο για να φτάσει στο θριαμβευτικό 4-0 με άλλα δύο γκολ από τον Ραντζέλοβιτς και ένα από τον Ποντένσε, ενώ στη Ρωσία είχε νικήσει 2-1 με τα γκολ του Ελ Αραμπί.
Ολυμπιακός: Όλοι τον έχουν ανάγκη!
Ένα χρόνο αργότερα, ο Καμπελά είχε επιστρέψει πολύ δυνατός στη δράση και βρήκε πάλι με την Κράσνονταρ ελληνική ομάδα στα προκριματικά του Champions League. Ήταν ο απόλυτος ηγέτης στην πρόκριση της ρωσικής ομάδας επί του ΠΑΟΚ του Άμπελ Φερέιρα.
Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2020 σε αγώνα χωρίς θεατές στο Κράσνονταρ ο Πέλκας είχε ανοίξει το σκορ, αλλά η ισοφάριση ήρθε νωρίς με κερδισμένο πέναλτι από τον Καμπελά. Ενώ στο 70' ο Γάλλος είχε δώσει τη νίκη από ασίστ του Μάρκους Μπεργκ!
Και στη ρεβάνς της Τούμπας μία εβδομάδα αργότερα, ο Ελ Καντουρί είχε ισοφαρίσει το αυτογκόλ του Μιχαηλίδη, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φέρει το ζευγάρι σε ισορροπία, αλλά ο Ρεμί Καμπελά στο 78' έσβησε με δικό του γκολ κάθε ελπίδα των Θεσσαλονικέων. Την ασίστ είχε κάνει ο Τόνι Βιλένα!