Ολυμπιακός: Γιατί ποντάρει σε Ελ Αραμπί, Εμβιλά για το γκολ στο Μπέργκαμο

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει βάλει με τον Ολυμπιακό οκτώ γκολ εκτός έδρας στην Ευρώπη και ο Γιαν Εμβιλά είχε πέρυσι σειρά τερμάτων τέτοια εποχή. Η αύρα τους ενόψει του αποψινού (22.00) μεγάλου αγώνα με την Αταλάντα. 

Ολυμπιακός: Γιατί ποντάρει σε Ελ Αραμπί, Εμβιλά για το γκολ στο Μπέργκαμο

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε ένα πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Μπέργκαμο (22.00) με την Αταλάντα με στόχο βάσεις πρόκρισης στους «16» του Europa League και είναι λογικό να στηριχθεί πολύ στους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του. Κι είναι πολλοί τέτοιοι στο ρόστερ και στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ φέτος (και πρώην της Αταλάντα), ο Κούρτιτς, ανέφερε σε δηλώσεις του την ξεχωριστή εμπειρία και ποιότητα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και του Γιαν Εμβιλά.

Ο Ελ Αραμπί είναι επικρατέστερος για τη θέση του σέντερ φορ από τον Τικίνιο παρόλο που είναι μακριά από τα γκολ μέσα στο 2022 (με μόλις ένα στο Κύπελλο) ενώ ο Βραζιλιάνος έχει καλύτερη επαφή με τα δίχτυα και στην Ευρώπη ήταν πρωταγωνιστής στις νίκες επί της Φενέρ στον όμιλο. Ο Τικίνιο σε όσα ματς έχει παίξει στην Ευρώπη με Πόρτο και Ολυμπιακό έχει σκοράρει μόνο ένα γκολ εκτός έδρας, αυτό στην Κωνσταντινούπολη. Με την Πόρτο τα γκολ του στην Ευρώπη ήταν όλα στο «Ντραγκάο».

Εν αντιθέσει με τον Μαροκινό που έχει πετύχει 16 τέρματα σε ευρωπαϊκούς αγώνες και τα μισά είναι μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης». Στο γήπεδο του Ολυμπιακού έχει σκοράρει στο Champions League με Μπάγερν και Ερυθρό Αστέρα και στο Europa League με Γουλβς, Αϊντχόφεν, Άρσεναλ, Αντβέρπ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ενώ μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης» έχει πετύχει επίσης οκτώ γκολ. Στο Champions League με την Τότεναμ στο Λονδίνο και στο Europa League δύο φορές με την Άρσεναλ στην ίδια πόλη και ένα τέρμα με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη. Σε αυτά τα τέρματα προσθέτουμε τα δύο που είχε πετύχει παλιότερα στην Ρωσία με την Κράσνονταρ και το φετινό στην Βουλγαρία με την Λουντογκόρετς για τα προκριματικά του Champions League, όπως και το γκολ του με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, επίσης το περασμένο καλοκαίρι, για τα play off του Europa League.

Κάτι πολύ σημαντικό για τον Γιαν Εμβιλά που έβαλε ξανά γκολ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μετά από πολλούς μήνες. Το προηγούμενο (και μοναδικό έως προχθές στη φετινή σεζόν) είχε σημειωθεί στο άτυχο για τον Ολυμπιακό παιχνίδι της Βουλγαρίας με την Λουντογκόρετς. Τότε ο Γάλλος είχε ανοίξει το σκορ, αλλά εκείνο το τέρμα του δεν ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στους πρωταθλητές για τους ομίλους του Champions League. Ενώ και το αμέσως προηγούμενο τέρμα του Εμβιλά ήταν πάλι σε ένα παιχνίδι κακών αναμνήσεων για τον Ολυμπιακό, τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ! Με την ΑΕΚ, όμως, η επιτυχία του να σκοράρει συνοδεύτηκε με ένα τρίποντο που στην οικονομία του πρωταθλήματος θα μετρήσει πάρα πολύ. Και ενδεχομένως θα μνημονεύεται αυτό το τέρμα ως ένα από τα σημαντικότερα του Ολυμπιακού εφόσον τελικά καταφέρει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του 47ου τίτλου του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Είναι περίεργο που ο Εμβιλά έχει βάλει φέτος μόνο δύο γκολ, όχι γιατί πριν έρθει στον Ολυμπιακό ήταν κανένας δεινός σκόρερ, αλλά γιατί στην προηγούμενη περίοδο και πρώτη του στην Ελλάδα είχε σημειώσει συνολικά έξι τέρματα. Ένας αριθμός που δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια και σίγουρα αυτό το γκολ με την ΑΕΚ θα δώσει στον Γάλλο την απαιτούμενη ώθηση για να το… συνεχίσει. Άλλωστε και πέρυσι είχε βάλει κάποια από τέρματά του σε διαδοχικούς αγώνες. Είχε σκοράρει το 2021 στα τέλη του Γενάρη με τον Απόλλωνα, αμέσως μετά (7/2) με τον ΟΦΗ και στις αρχές Μαρτίου με τον Άρη. Τα πιο πολλά από τα γκολ του δηλαδή ήταν κοντά το ένα στο άλλο και τέτοια εποχή, καθώς μην ξεχνάμε ότι είχε πετύχει κι άλλο ένα στο πρώτο ματς των νοκ άουτ του Europa League, στο 4-2 με την Αϊντχόφεν. Ματς που είχε γίνει στις 18 Φεβρουαρίου. Και τώρα, ακριβώς ένα χρόνο μετά, ο Ολυμπιακός θα παίξει πάλι για την ίδια φάση της διοργάνωσης με την Αταλάντα και με τον Εμβιλά… on fire!