Τούχελ: «Πάμε να εκπληρώσουμε το μεγάλο όνειρο στο Μουντιάλ»

Ο Τόμας Τούχελ δεν έκρυψε την επιθυμία του να οδηγήσει την εθνική Αγγλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τούχελ: «Πάμε να εκπληρώσουμε το μεγάλο όνειρο στο Μουντιάλ»

Συνέντευξη Τύπου ως νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας παραχώρησε ο Τόμας Τούχελ, μετά από τη συμφωνία με την FA, η οποία θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2025.

Ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε ότι θέλει να κάνει τον κόσμο να νιώθει περήφανος για εκείνον και την ομάδα, αντιλαμβανόμενος το περίεργο κλίμα που επικρατούσε από νωρίς το πρωί.

Επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο μεγάλος του στόχος είναι η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2026.

«Είδα μια επιγραφή του Πελέ στο γήπεδο που έλεγε: “Το Γουέμπλεϊ είναι η καρδιά, η πρωτεύουσα και ο ναός του ποδοσφαίρου” και συμφώνησα απόλυτα.

Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι είναι τεράστια δουλειά. Δεν έχει νόημα να μπει σε συγκρίσεις. Είναι προνόμιο και μεγάλη υπόθεση. Θα δουλέψουμε σκληρά για τον μεγαλύτερο στόχο στο ποδόσφαιρο, να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Είμαι Γερμανός, αλλά ο κόσμος της Αγγλίας έχει δει και αντιληφθεί το πάθος που είχα για την Premier League και πόσο αγαπούσα να δουλεύω στο πρωτάθλημα και ζω σε αυτή τη χώρα. Μακάρι να τους πείσω να είναι περήφανοι που εγώ είμαι ο προπονητής της εθνικής ομάδας», είπε μεταξύ άλλων.

Όσο για το αν θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο των «τριών λιονταριών», ο Τούχελ απάντησε: «Με έκαναν να καταλάβω ότι είναι προσωπική απόφαση αυτό το πράγμα και δεν το έχω σκεφτεί ακόμα».