Αργεντινή: Διέλυσε 6-0 την Βολιβία, δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών ο Μέσι (vid)

Η Αργεντινή εξέθεσε την Βολιβία με 6-0 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, με τον 37χρονο Λιονέλ Μέσι να σημειώνει χατ-τρικ και να μοιράζει δύο ασίστ. «Καρέ» η Βραζιλία, 4-0 το Περού.

Αργεντινή: Διέλυσε 6-0 την Βολιβία, δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών ο Μέσι (vid)

Με τον Λιονέλ Μέσι να πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση η εθνική ομάδα της Αργεντινής ισοπέδωσε την Βολιβία στο Μπουένο Άιρες με το εμφατικό 6-0, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Με το τρίποντο αυτό η Παγκόσμια πρωταθλήτρια έφτασε τους 22 πόντους και συνεχίζει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με την Κολομβία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με τρεις βαθμούς λιγότερους.

Ο Μέσι άνοιξε το σκορ για το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στο 19’, ενώ στο 43’ έδωσε την ασίστ στον Λαουτάρο Μαρτίνες για το 2-0 και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου από μία ακόμα πάσα του 37χρονου επιθετικού ο Άλβαρες ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στην επανάληψη ο Τιάγο Αλμάντα έκανε στο 69’ το 4-0 για την Αργεντινή και στη συνέχεια ο Μέσι βρήκε δίχτυα στο 84’ και το 86’ διαμορφώνοντας το τελικό 6-0.

Με αυτά τα τρία γκολ ο Μέσι ανέβηκε στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στις εθνικές ομάδες. Άφησε πίσω του τον ποδοσφαιρικό θρύλο του Ιράν, Αλί Νταεΐ, που σταμάτησε στα 109 γκολ, με τον «Pulga» να μετράει πλεον 112 σε 189 εμφανίσεις του με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Βραζιλία επιβλήθηκε 4-0 του Περού με τον Ραφίνια να σκοράρει δις με πέναλτι (38’ και 54’) και τους Αντρέας Περέιρα (71’) και Λουίζ Ενρίκε (74’) να σημειώνουν από ένα τέρμα, ενώ η Παραγουάη με δύο γκολ του Αντόνιο Σανάμπρια επικράτησε με ανατροπή 2-1 της Βενεζουέλας.

Τέλος, Ουρουγουάη και Εκουαδόρ δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στην μεταξύ τους αναμέτρηση και έμειναν στο «στείρο» 0-0.