Ολυμπιακός: Με πίστη και πάθος για το μεγάλο όνειρο!

Οι Νέοι του Ολυμπιακού κόντρα στη Φλαμένγκο στο ιστορικό «Μαρακανά» στον τελικό του Διηπειρωτικού

Ολυμπιακός: Με πίστη και πάθος για το μεγάλο όνειρο!

Απόψε η Κ19 του Ολυμπιακού έχει ραντεβού με την Ιστορία. Στις 22.00 θα αναμετρηθεί με τη Φλαμένγκο στο θρυλικό «Μαρακανά» με φόντο τον τίτλο του Διηπειρωτικού. Η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε την περασμένη σεζόν το Youth League, αποκλείοντας σε διπλούς αγώνες τις Λέτσε, Καμπάλα και σε νοκ άουτ αναμετρήσεις τις Ίντερ, Λανς, Μπάγερν Μονάχου και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν τη Ναντ στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ στον τελικό νίκησαν με 3-0 τη Μίλαν σηκώνοντας έτσι το βαρύτιμο τρόπαιο. Από την άλλη η βραζιλιάνικη ομάδα πήρε την πρόκριση στον αποψινό τελικό μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος Λατινικής Αμερικής.

Από το μεσημέρι της Τρίτης η αποστολή των Νέων του Ολυμπιακού βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο και είχε τη δυνατότητα να προετοιμαστεί κατάλληλα για το αποψινό παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποίησαν το προπονητικό κέντρο της Φλουμινένσε και χθες είχαν την ευκαιρία να πατήσουν το χορτάρι του «Μαρακανά», το οποίο φιλοξένησε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1950, τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, ενώ είναι και το στάδιο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας ξεναγήθηκαν και στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου.

Στις τάξεις της «ερυθρόλευκης» αποστολής υπάρχει μεγάλη θέληση και πάθος για την κατάκτηση ενός νέου τίτλου. Φυσικά ο βαθμός δυσκολίας θα είναι μεγάλος, ωστόσο η περσινή πορεία της ομάδας απέδειξε πως οι πρωταθλητές Ευρώπης μπορούν να κυριαρχήσουν κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος έχει καταστρώσει ήδη τα σχέδιά του για τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού, ενώ έχουν γίνει και τα κατάλληλα φροντιστήρια προς τους παίκτες, έτσι ώστε να εμφανιστούν πανέτοιμοι στον μεγάλο τελικό. Ο παράγοντας άγχος αναμένεται να παίξει τον ρόλο και γι’ αυτό όλο το επιτελείο έχει φροντίσει, προκειμένου να αποφορτιστούν οι παίκτες από τη μεγάλη πίεση του τελικού, χωρίς ωστόσο να χάνουν τον δρόμο προς τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από τη νίκη.

Τον σπουδαίο τελικό θα διευθύνει ο Γέντερ Ερέρα από τη Βενεζουέλα, ο οποίος θα έχει βοηθούς τον Αλμπέρτο Πόντε και τη Μιγκντάλια Ροντρίγκες. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μπρίαν Λοάισα από τον Ισημερινό, απ’ όπου κατάγονται και οι ρέφερι που θα βρίσκονται στο VAR (Κάρλος Όρμπε, Μόνικα Αμπόγι).

Οι τρεις σημαντικές απώλειες και οι πέντε «μεγάλοι»

Την περσινή χρονιά η Κ19 του Ολυμπιακού πήρε πολύτιμες βοήθειες από όλους τους παίκτες του ρόστερ. Η ξέφρενη πορεία στην Ευρώπη τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων, οι οποίοι χτύπησαν την πόρτα των «ερυθρόλευκων» για την απόκτηση βασικών παικτών. Συγκεκριμένα, οι Άντζελο Σίνα, Κωνσταντίνος Κωστούλας και Θανάσης Κουτσογούλας δεν θα ενισχύσουν σήμερα την ομάδα του Πειραιά. Οι τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές αγωνίζονταν στο αρχικό σχήμα της περσινής Κ19, αλλά φέτος αποχώρησαν από τον σύλλογο. Οι Σίνα και Κωστούλας δόθηκαν δανεικοί στη Ρίο Άβε, ενώ ο αρχηγός της ομάδας Κουτσογούλας πήγε ως δανεικός στον Πανσερραϊκό.

Από την άλλη στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Φάνης Μπακούλας, Ισίδωρος Κουτσίδης, Αντώνης Παπακανέλλος, Χαράλαμπος Κωστούλας και Χρήστος Μουζακίτης. Τα πέντε παιδιά κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ και έτσι ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα, ενώ συμμετείχαν και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Απόψε αναμένεται να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό να γράψει άλλη μία σελίδα στην Ιστορία του, αφού, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, θα πάρουν φανέλα βασικού.

Θυμίζουμε πως η «ερυθρόλευκη» αποστολή αποτελείται από τους Μπότη, Κουράκλη, Έξαρχο, Κουτσόπουλο, Κουτσίδη, Αλαφάκη, Καρκατσάλη, Πλειώνη, Πρεκατέ, Δάμα, Παναγάκο, Ρολάκη, Λιατσικούρα, Μουζακίτη, Πλι, Τουφάκη, Λίγδα, Λώλη, Μπακούλα, Πνευμονίδη, Κωστούλα, Παπακανέλλο, Τζαμαλή.