Πειραϊκά: «Καίει» το γηπεδικό – Τα φαβορί για την άνοδο (pic)
Πλησιάζουν οι επίσημες υποχρεώσεις στα πειραϊκά πρωταθλήματα και οι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αγωνιούν τόσο για τα παιχνίδια του Κυπέλλου (Σαββατοκύριακο), όσο και για την κλήρωση της Δευτέρας 17/9.
Στον καταρτισμό των ομίλων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3/9 στα γραφεία της Ένωσης βγάλαμε δύο συμπεράσματα. Αρχικά ο δεύτερος όμιλος της Α’ κατηγορίας είναι «φωτιά» και πως το γηπεδικό πρόβλημα στον Πειραιά διογκώνεται. Από την μία λοιπόν ανυπομονούμε να δούμε τα παιχνίδια ανάμεσα σε Μοσχάτο, Καραβά, Αετό Κορυδαλλού και Κύπρο Κορυδαλλού, ενώ από την άλλη, ομάδες με τα έργα στο ΣΕΦ(Ποσειδώνος), ΔΑΚ Κορυδαλλού και «Σιταποθηκών» έχουν μείνει «άστεγες» και ψάχνουν χώρους, ώστε να κάνουν τις προπονήσεις τους.
Αν ήξεραν οι ομάδες του δευτέρου ομίλου στην Α’ κατηγορία τι θα έβγαζε η κλήρωση, θα την είχαν σταματήσει. Αρχικά έβγαλε τέσσερις ομάδες που πέρσι διεκδίκησαν μέχρι το φινάλε την άνοδο και εν συνεχεία συλλόγους που εφέτος ενισχύθηκαν για τα καλά. Με λίγα λόγια όμιλος "φωτιά". Πάμε να δούμε όμως πιο αναλυτικά τι σημαίνει αυτό.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Στο δεύτερο όμιλο θα αγωνιστούν οι Καραβάς, Μοσχάτο, Κύπρος Κορυδαλλού και Αετός Κορυδαλλού. Οι Κυπελλούχοι Πειραιά και η Κύπρος, πέρσι κυνήγησαν μέχρι το τέλος τον Αμπελακιακό και τώρα θα είναι ξανά στον ίδιο όμιλο. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήθελε η μοίρα ξανά Αετός και Μοσχάτο να έρθουν αντιμέτωποι. Αφού πέρσι οι δύο τους μαζί με τον Ατρόμητο Πειραιά προσέφεραν μία εξαιρετική κούρσα στο φίλαθλο κοινό, εφέτος μαζί με τις δύο πρώτες θα απολαύσουμε μάχες που κανείς δεν θα θέλει να τελειώσουν.
Στις τέσσερις παραπάνω ομάδες προστέθηκαν και σωματεία που έκαναν ποιοτικές προσθήκες και ενισχύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαίρι. Ο Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδας έκανε αλλαγές τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο διοικητικό κομμάτι. Πήρε παίκτες με εμπειρία και βαρύ βιογραφικό στη πλάτη τους, με σκοπό να κοιτάξει ακόμη ψηλότερα. Ποιος μπορεί να βγάλει απέξω την ΑΕ Περάματος; Η ιστορική «Ένωση» με τον Τέλη Μελά στο πάγκο, αλλά και τις μεταγραφές του καλοκαιριού, θέλει να διαγράψει την περσινή εικόνα της και να παρουσιαστεί ανταγωνιστική μέχρι το τέλος. Ακόμα και ο Ατρόμητος Κερατσινίου που ανέβηκε εφέτος στην πρώτη κατηγορία, τράβηξε τα βλέμματα με την προσθήκη του Κοντοπάνου το καλοκαίρι. Όλα αυτά δείχνουν πως ο δεύτερος όμιλος θα μας απασχολήσει μέχρι το τέλος. Ελπίζουμε όλοι να δούμε δυνατές αναμετρήσεις στο πλαίσιο του fair play, χωρίς ακρότητες και βία.
Δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά αυτό που πληγώνει τους παίκτες, τις ομάδες, την Ένωση αλλά κυρίως το φίλαθλο κοινό είναι το γηπεδικό πρόβλημα. Μπορεί τα ...χαρμόσυνα μαντάτα από πλευράς ΣΕΦ να έφτασαν στα αυτιά σας, ωστόσο μέσα στην αγωνιστική περίοδο περιμένουμε δύο γήπεδα να κλείσουν (ΕΑΚ Κορυδαλλού, Σιταποθηκών) και οι ομάδες που κάνουν τις προπονήσεις τους, καλούνται να φιλοξενηθούν άλλου. Τα γράψαμε, τα λέγαμε, αλλά τελικά λύση δεν δόθηκε. Τώρα που θα βρουν στέγη, είναι μεγάλη ιστορία. Όχι ότι οι ομάδες δεν θέλουν να βοηθήσουν η μία την άλλη. Προς Θεού! Απλώς τα περισσότερα γήπεδα είναι πυκνοκατοικημένα, καθώς 4 και 5 σωματεία προσπαθούν να βρουν χώρους για τα τμήματα τους. Για σκεφτείτε να πρέπει να φιλοξενήσουν κιόλας.
Στη κλήρωση του Κυπέλλου οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί των ανθρώπων του πειραϊκού ποδοσφαίρου ήταν πολλοί. Η Ένωση από την πλευρά της κάνει τα αδύνατα, δυνατά για να μπορέσει να βρει χρόνο και χώρο στους «άστεγους». Ακόμα και για παιχνίδια τη Δευτέρα έκαναν κουβέντα ή για βράδυ Κυριακής. Δηλαδή σύλλογοι με οικονομικά προβλήματα δύσκολα θα ανταπεξέλθουν. Η Καστέλα για παράδειγμα ψάχνει κάθε μέρα χώρο για να προπονηθεί, αφού στο ΣΕΦ γίνονται έργα και καταλήγει σε ιδιωτικά γήπεδα. Από την άλλη ο Ατρόμητος Κερατσινίου δεν βρίσκει χώρο να προπονηθούν τα τμήματα υποδομής του και έχει προειδοποιήσει πως δεν θα αγωνιστεί την νέα περίοδο. Ο Πανφαληρικός απειλεί πως αν συνεχιστεί η κατάσταση θα αποχωρήσει και η ΕΠΣ Πειραιά προσπαθεί να ισορροπήσει τη ζυγαριά. Τι να πρωτοκάνει και εκείνη;
Το είχαμε τονίσει τον Μάιο (σε ρεπορτάζ της εφημερίδας ΦΩΣ) πως το γηπεδικό «καίει». Ο χειμώνας προβλέπεται βαρύς. Όλοι εμείς που θέλουμε να ξεκινήσει η δράση και να δούμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, περιμένουμε τις πράξεις των αρμόδιων φορέων σε χρόνια προβλήματα και αγωνιούμε με τη συνέχεια ενός θέματος που θυμίζει το «γιοφύρι της Άρτας».