FIFA για απόφαση «Ντιαρά»: «Ευκαιρία να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός των κανονισμών»

Μέσω ανακοίνωσής της, η FIFA ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους φορείς του ποδοσφαίρου ώστε να συζητήσουν τις επερχόμενες αλλαγές στους μεταγραφικούς κανονισμούς, με βάση την απόφαση για την υπόθεση «Ντιαρά».

FIFA για απόφαση «Ντιαρά»: «Ευκαιρία να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός των κανονισμών»

Η FIFA θα προσπαθήσει να τροποποιήσει μέρος των μεταγραφικών κανονισμών και το άρθρο 17 των κανονισμών για την κατάσταση και τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών που αφορά την αθέτηση συμβολαίων.

Στις αρχές του μήνα και συγκεκριμένα στις 4 Οκτωβρίου, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) έκρινε παράνομους τους κανονισμούς της διεθνούς ομοσπονδίας και αποφάνθηκε υπέρ του Λασανά Ντιαρά στη διαμάχη του με τη FIFA.

Ο κανονισμός υποχρεώνει τον ποδοσφαιριστή να πληρώνει αποζημίωση στην ομάδα εάν «λύσει» το συμβόλαιό του χωρίς δικαιολογημένη αιτία. Το ΔΕΕ αναγνώρισε τη δυνατότητα οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή να αποχωρεί από την ομάδα στην οποία αγωνίζεται, όποτε το επιθυμεί.

Η FIFA αντέδρασε και θα προσπαθήσει να τροποποιήσει μέρος μέρος των κανονισμών της:

«Η FIFA σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω το κανονιστικό πλαίσιο για το ποδόσφαιρο, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις απόψεις όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Η FIFA πιστεύει ότι η απόφαση σχετικά με την υπόθεση «Diarra» αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός του κανονιστικού της πλαισίου, ο οποίος είναι ένας από τους στόχους που έθεσε ο Πρόεδρος της FIFA από το 2016.

Η FIFA θα ανοίξει τώρα διάλογο με τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη για αυτό το θέμα για να καθορίσουμε ποια συμπεράσματα θα πρέπει να εξαχθούν από την απόφαση για τον φάκελο «Diarra» και ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στο Άρθρο 17 », δήλωσε ο Εμίλιο Γκαρσία Σιλβέρο, διευθυντής του Τμήματος Νομικών και Συμμόρφωσης της FIFA.