Ο Εθνικός «γονάτισε» το θλιβερό ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ

Ο Εθνικός κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία το ΑΠΟΕΛ με 3-1 στο ΓΣΠ και πανηγυρίσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Θλιβερή η ομάδα της Λευκωσίας στην πρεμιέρα της.

Ο Εθνικός «γονάτισε» το θλιβερό ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ

Ο Εθνικός κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία το ΑΠΟΕΛ με 3-1 στο ΓΣΠ και πανηγυρίσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Θλιβερή η ομάδα της Λευκωσίας στην πρεμιέρα της.

Ο αγώνας

Ο Εθνικός πήγε στο ΓΣΠ χωρίς να φοβηθεί το ΑΠΟΕΛ και έδειξε από πολύ νωρίς ότι θα είχε επιθετική διάθεση, όπως είχε κάνει και πριν μία εβδομάδα απέναντι στην Ομόνοια.

Το ΑΠΟΕΛ δυσκολευόταν από πλευράς του να δημιουργήσει τη σπουδαία φάση, με τον Εθνικό στο 14’ να κλέβει μπάλα με τον Μπρένο να περνάει εξαιρετική μακρινή μπαλιά στον Μπονέτο και αυτός να προλαβαίνει τον Μπέλετς και με μία πολύ ωραία λόμπα να κάνει το 0-1!

Πριν το ΑΠΟΕΛ καταφέρει να βρει τα πόδια του, ο Εθνικός πέτυχε και δεύτερο τέρμα βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι! Ο Μπρέτο πέρασε την κάθετη πάσα στον Αντερέγκεν, και αυτός ψύχραιμα απέναντι στον Μπέλετς πλάσαρε για το 0-2!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βάλουν περισσότερη πίεση και στο 34’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση αλλά το σουτ του Αμπάνια έβγαλε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Ντε Ιριόντο.

Ο Εθνικός δύο λεπτά αργότερα είχε τη δική του τεράστια ευκαιρία, με τον Οφόρι να κάνει το απευθείας γυριστό αλλά να βγάζει εντυπωσιακά ο Μπέλετς και να διατηρεί το 0-2 στο πρώτο ημίχρονο.

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο επιθετικά στην επανάληψη με τον Εθνικό να κλείνεται πίσω έχοντας το υπέρ του 0-2 από το πρώτο ημίχρονο.

Στο 51’ ο Μπάχανακ προσπάθησε να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι αλλά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του και παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.

Τρία λεπτά αργότερα όμως το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πετύχει το πρώτο του τέρμα και να μπει ξανά στο παιχνίδι, με τον Μαρκίνιος να δίνει την πάσα στον Κόρμπου μέσα στην περιοχή και με φοβερό πλασέ να κάνει νωρίς στην επανάληψη το 1-2.

Το ΑΠΟΕΛ είχε τον απόλυτο έλεγχο, ο Εθνικός έδωσε αρκετό χώρο με τους γηπεδούχους να ανανεώνουν συνεχώς τις επιθέσεις τους. Ο Ντράζιτς στο 65’ πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Δώνη αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Όμως μία αδράνεια της άμυνας του ΑΠΟΕΛ έφερε στον Εθνικό ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων! Στο 70’ η άμυνα του ΑΠΟΕΛ δεν μάρκαρε σωστά, ο Αντερέγκεν μπήκε στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ και με ωραίο πλασέ δίνει ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του!

Μετά το τρίτο τέρμα του Εθνικού το ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να παίξει ορθόδοξο ποδόσφαιρο και αδυνατούσε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Εθνικού οι παίκτες του οποίου προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τον κενό χώρο που άφηναν οι παίκτες των γηπεδούχων.

Ο Ολιβέιρα όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών κρατώντας το 1-3 για την ομάδα του και το τελικό σφύριγμα είδε τον Εθνικό να φεύγει από το ΓΣΠ με ένα τρομερό διπλό κάνοντας παράλληλα και την πρώτη μεγάλη έκπληξη της χρονιάς.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σιπριάνο, Ντβάλι (46’ Πέτροβιτς), Μάγιερ (46’ Κόρμπου), Μαρκίνιος (59’ Μπα), Δώνης, Αμπάνια, Σατσιάς, Κιντιγιά (71’ Πολυκάρπου), Ντράζιτς, Κοσταντίνοφ (77’ Ελ Αραμπί).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Ολιβέιρα, Ντε Ιριόντο, Λίπσκι, Μπονέτο, Παναγιώτου, Ιωάννου (81’ Γκονζάλεζ), Στυλιανού, Μπάχανακ, Αντερέγκεν (95’ Μιλιντσεάνου), Οφόρι, Μπρένο (61’ Πεχλιβάνης).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σατσιάς / Οφόρι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –ου, Στυλιανού, Μπαχανάκ, Αντερέγκεν, Οφόρι, Ντε Αλμέιδα.

ΠΗΓΗ: shootandgoal