Λίβερπουλ: Συνεχίζονται οι φήμες για Έντερσον

Την μεσαία γραμμή του Άρνε Σλοτ θέλει να θωρακίσει η Λίβερπουλ, η οποία συνεχίζει να συνδέεται με μια ενδεχόμενη κίνηση για τον 24χρονο Έντερσον της Αταλάντα. 

Λίβερπουλ: Συνεχίζονται οι φήμες για Έντερσον

Η Λίβερπουλ συνεχίζει να συνδέεται με την απόκτηση του μέσου της Αταλάντα, Έντερσον, ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Οι «κόκκινοι» φαίνεται πως ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μέσου εδώ και αρκετούς μήνες. Ο Έντερσον πρωταγωνίστησε εναντίον της Λίβερπουλ στον προημιτελικό του Europa League και συνέχισε να βοηθά την ιταλική ομάδα να κατακτήσει τη διοργάνωση τον περασμένο μήνα.

Την Πέμπτη εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι η Λίβερπουλ είχε έρθει σε συμφωνία για την απόκτηση του Έντερσον από την Αταλάντα. Ωστόσο, οι αναφορές αυτές σύντομα διαψεύστηκαν, καθώς περαιτέρω ενημερώσεις ανέφεραν ότι δεν είχε γίνει καν πρόταση από τους «κόκκινους» για την απόκτηση του μέσου.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι οι δεσμοί μεταξύ της Λίβερπουλ και του Έντερσον δεν πρόκειται να χαθούν σύντομα. Ως εκ τούτου, δεν είναι άτοπο να σκεφτεί κανείς ότι οι Reds μπορεί όντως να ενδιαφέρονται να υπογράψουν τον 24χρονο αυτό το καλοκαίρι.

Εάν η Λίβερπουλ κάνει κίνηση για την απόκτηση του Έντερσον, θα δώσει στον νέο προπονητή Άρνε Σλοτ άλλη μια πολύτιμη επιλογή για να έχει στη μεσαία γραμμή. Ο προκάτοχός του, Γιούργκεν Κλοπ, ξόδεψε την περσινή μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού για την αναδόμηση της μεσαίας γραμμής μετά από αρκετές σημαντικές αποχωρήσεις.

Ο Φαμπίνιο, ο Τζόρνταν Χέντερσον, ο Νάμπι Κεϊτά, ο Τζέιμς Μίλνερ και ο Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν έφυγαν από το Άνφιλντ πριν από 12 μήνες. Σε απάντηση, η Λίβερπουλ προχώρησε στην απόκτηση των Ράιαν Γκράβενμπερχ, Γουατάρου Έντο, Αλέξις Μακ Άλιστερ και Ντομινίκ Σόμποσλαϊ.

Και οι τέσσερις αυτοί παίκτες θα έχουν την πεποίθηση ότι μπορούν να είναι τακτικά βασικοί στη μεσαία γραμμή του Σλοτ την επόμενη σεζόν. Ο Χάρβεϊ Έλιοτ και ο Κέρτις Τζόουνς θα έχουν επίσης παρόμοια νοοτροπία, αφού τους δόθηκε τακτικός χρόνος συμμετοχής στη θητεία του Κλοπ, ενώ και ο ανερχόμενος Στέφαν Μπάιτσετιτς θα έχει φιλοδοξίες να υπολογίζεται.

Ο Έντερσον μπορεί να παίξει πολλούς διαφορετικούς ρόλους στη μεσαία γραμμή, είτε ως Νο6 είτε ως πιο προωθημένος. Αυτή η ευελιξία θα ήταν ιδανική για τον Σλοτ, αν οι «κόκκινοι» έφερναν τον Βραζιλιάνο στο Άνφιλντ αυτό το καλοκαίρι.

Τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν ο Έντερσον πήρε συχνότερα το ρόλο του Νο.6. Η Λίβερπουλ εναλλάσσονταν μεταξύ του Έντο και του Μακ Άλιστερ σε αυτόν τον ρόλο αυτή τη σεζόν και ήταν μια θέση που αποτέλεσε αντικείμενο έντονων μεταγραφικών εικασιών πριν από 12 μήνες.

Ο Έντερσον θα μπορούσε να αποτελέσει μια μακροπρόθεσμη επιλογή αμυντικού μέσου για τη Λίβερπουλ, αν οι φήμες για εμφανές ενδιαφέρον αποδειχθούν αληθινές. Τότε ο Σλοτ θα έχει πολλές επιλογές για να ξεκινήσει δίπλα στον Βραζιλιάνο την επόμενη σεζόν στον άξονα της μεσαίας γραμμής.