Νεκρός ο Ρέι Κένεντι μετά από 37 χρόνια μάχης με τη νόσο του Πάρκινσον...
Ο εμβληματικός άσος των Άρσεναλ και Λίβερπουλ, Ρέι Κένεντι, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 70 ετών, μετά από 37 χρόνια μάχης με την νόσο του Πάρκινσον.
Θρήνος στο ποδόσφαιρο της Αγγλίας, αλλά και το παγκόσμιο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ρέι Κένεντι.
Ο θρύλος του Αγγλικού ποδοσφαίρου έπειτα από 37 χρόνια μάχης με τη νόσο Πάρκινσον άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.
Ολυμπιακός: Αλλαγές ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ με Παναθηναϊκό
Ο Άγγλος παλαίμαχος των πάνω από 600 αγώνων στην καριέρα του ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Άρσεναλ και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα (1968)
Πρωταγωνίστησε στο νταμπλ των «κανονιέρηδων» το 1971.
Αποχώρησε το 1974 για τη Λίβερπουλ, όπου ο Μπομπ Πέισλι τον μετέτρεψε σε αριστερό μέσο και για οκτώ χρόνια συμμετείχε καθοριστικά στη "χρυσή" εποχή του συλλόγου.
Στη θητεία του στο "Άνφιλντ" πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο UEFA και ένα Super Cup Ευρώπης μεταξύ άλλων.
Στην εθνική Αγγλίας είχε 17 συμμετοχές και τρία γκολ μεταξύ 1976 και 1981.
Έπειτα από 71 γκολ σε 213 αγώνες με την Άρσεναλ και 72 γκολ σε 393 αγώνες με τη Λίβερπουλ, η καριέρα του πήρε φθίνουσα πορεία, αφού ακολούθησε η Σουόνσι (αρχικά στην πρώτη κατηγορία, αλλά στη συνέχεια σε χαμηλότερες), η Χάρτπουλ, ο Πεζοπορικός στην Κύπρο, ως παίκτης προπονητής και η Άσινγκτον.
Η αγωνιστική πτώση αποδείχθηκε ότι οφειλόταν σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, αφού τον Νοέμβριο του 1984 διαγνώστηκε με νόσο Πάρκινσον.
Γρήγορα έγινε ένα από τα πρόσωπα καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση γύρω από τη νόσο και σε αυτό το πλαίσιο συνάντησε ακόμα και τον Μοχάμεντ Άλι.
Η κακοποιητική συμπεριφορά προς τη σύζυγό του έβαλε τέλος στον 15χρονο γάμο του το 1987, με συνέπεια η διατροφή και ορισμένα φορολογικά προβλήματα να επιδεινώσουν την οικονομική κατάστασή του.
Οι θεραπείες του χρηματοδοτήθηκαν από την ένωση ποδοσφαιριστών της Αγγλίας, ενώ στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του μεταξύ Άρσεναλ και Λίβερπουλ τον Απρίλιο του 1991 συγκεντρώθηκαν χρήματα για τα έξοδα διαβίωσής του.
Το 1993 εξέδωσε την αυτοβιογραφία του, «Ray of Hope».
Τα επόμενα χρόνια, μέχρι να καταλήξει, αναγκάστηκε να πουλήσει τα μετάλλιά του και να μείνει σε ένα λυόμενο, με την κατάστασή του να επιδεινώνεται, αντιμετωπίζοντας και ψυχολογικά προβλήματα που προκλήθηκαν από τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε...