Φλαμένγκο-Ολυμπιακός 2-1: Παγκόσμια παλικάρια λύγισαν από την κούραση

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού ηττήθηκε με 2-1 από τη Φλαμένγκο στο Μαρακανά. Δοκάρι στο 88’ είχαν οι Πειραιώτες που προηγήθηκαν στο σκορ, αλλά προδόθηκαν από την κόπωση.

Φλαμένγκο-Ολυμπιακός 2-1: Παγκόσμια παλικάρια λύγισαν από την κούραση

Παλικαρίσια εμφάνιση από τα παιδιά του Ολυμπιακού στο Μαρακανά που παρόλα αυτά έχασαν με σκορ 2-1 από τη Φλαμένγκο. Οι Βραζιλιάνοι μπροστά σε 45.000 οπαδούς τους κατέκτησαν το Διηπειρωτικό τρόπαιο λυγίζοντας έναν ηρωικό Ολυμπιακό που ξέμεινε από δυνάμεις στο φινάλε με αποτέλεσμα να χάσει ένα ματς που ήταν ισάξιος της Φλαμένγκο, ενώ είχε και δοκάρι στο 88’. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ στο 54’ με τον Λιατσικούρα, αλλά είδε τη Φλαμένγκο να έχει περισσότερες δυνάμεις στο φινάλε και να τον λυγίζει στο 90+2.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Φλαμένγκο έδειξε να είναι πιο κινητική και ήταν λογικό, αφού έπαιζε μπροστά στο κοινό της στο θρυλικό Μαρακανά. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, ωστόσο προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Όσο κυλούσε ο χρόνος η ομάδα του Πειραιά πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και πίεζε τη Φλαμένγκο. Στο 6’ χάθηκε η πρώτη καλή στιγμή με τον Παπακανέλλο να περνάει τη μπάλα στον Πνευμονίδη, αλλά αυτός να μην μπορεί να νικήσει τον Άλβες.

Η Φλαμένγκο είχε τη διάθεση να πιέσει ψηλά, αλλά ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα. Στο 18’ ο Μπότης απέκρουσε την κεφαλιά του Γιαν και στο 20’ η ομάδα του Πειραιά έχασε διπλή ευκαιρία με Παπακανέλλο και Πνευμονίδη. Στο 24’ ο Κωστούλας προσπάθησε να βάλει ένα απίθανο γκολ με τακουνάκι, αλλά ο Ντιόγκο Άλβες απέκρουσε. Η ομάδα του Πειραιά στεκόταν εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και είχε πάρει αρκετά μέτρα στο γήπεδο με αποτέλεσμα να πιέζει και να δημιουργεί πρόβλημα στη Φλαμένγκο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και με τις δύο ομάδες να έχουν καλές στιγμές.

Στην επανάληψη τα παιδιά του Συλαϊδόπουλου μπήκαν στο γήπεδο με την ίδια διάθεση και όρεξη. Πίεσαν ψηλά τη Φλαμένγκο και την ανάγκασαν σε πολλά λάθη και στο 54’ ο Κωστούλας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στον Λιατσικούρα που με ψυχραιμία πλάσαρε και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν και δεύτερο γκολ για να τελειώσουν το ματς. Στο 64’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Παπακανέλλο να κάνει το σουτ πάνω στα σώματα. Από το 65’ και μετά η Φλαμένγκο πήρε μέτρα και έβγαλε αντίδραση για να ψάξει την ισοφάριση. Στο 73’ οι Βραζιλιάνοι έβγαλαν την κόντρα επίθεση και ο Γουάλας Γιαν δεν μπόρεσε σε τετ α τετ να νικήσει τον Μπότη που απέκρουσε, αλλά ο Κάιο Γκαρσία πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε για το 1-1.

Η ομάδα του Πειραιά παρά το γεγονός ότι δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης συνέχισε να παίζει το παιχνίδι της να αναζητά το 2-1. Στο 88’ οι «ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Πρεκατέ έπειτα από φάουλ του Μουζακίτη. Ο Ολυμπιακός έψαχνε το γκολ και δεν ήθελε το ματς να πάει στα πέναλτι και έπαιζε προς αυτή την κατεύθυνση. Στάθηκε άτυχος, όμως, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν η άμυνα των Πειραιωτών έχασε τον Γουάλας Γιαν που έκανε το γύρισμα και ο Φελίπε Τεράσα σκόραρε για το 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» που δεν είχαν κάνει καμία αλλαγή έδειξαν να έχουν βγάλει κόπωση και να τους προδίδει στο φινάλε με αποτέλεσμα να γνωρίζουν την ήττα.

Φλαμένγκο (Φιλίπε Λουίς): Άλβες - Λούκας, Βίκτορ, Ιάγκο, Σάλες - Ογκουντάνα, Γουέλιντον (61’ Γκαρσία), Γκονσάλβες, Γκόμες (65’ Τερέσα), Άλβες (61’ Ζαν Κάρλος)- Γουάλας

Ολυμπιακός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Μπότης - Κουτσίδης, Πρεκατές, Δάμα - Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπακούλας, Πνευμονίδης, Λιατσικούρας - Παπακανέλλος, Κωστούλας