Ολυμπιακός: Η… σειρά της Ευρώπης

Η Μπενφίκα και η Μπόκα Τζούνιορς πήραν τα δύο προηγούμενα Διηπειρωτικά και οι Νέοι του Ολυμπιακού θέλουν να επαναφέρουν το τρόπαιο στην Ευρώπη. Απευθείας πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας.

Ολυμπιακός: Η… σειρά της Ευρώπης

Σε λίγες ώρες (22.00) η πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα Νέων του Ολυμπιακού θα μπει στο θρυλικό Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο αυτή τη φορά όχι για να το θαυμάσει, αλλά για να νικήσει εκεί τη Φλαμένγκο και να κατακτήσει το παγκόσμιο τρόπαιο.

Είναι η τρίτη φορά που διοργανώνεται αυτός ο αγώνας υπό την αιγίδα των CONMEBOL και UEFA. Ο πρώτος τελικός είχε γίνει πρόπερσι στο Σεντενάριο του Μοντεβιδέο με την Μπενφίκα να επικρατεί 1-0 της γηπεδούχου Νασιονάλ. Κοντά είχε φτάσει πέρσι η Άλκμααρ στο Μπομπονέρα του Μπουένος Άιρες, αλλά είχε ηττηθεί στα πέναλτι από την Μπόκα Τζούνιορς. Και φέτος ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει απέναντι στα σούπερ αστέρια της Φλαμένγκο να επαναφέρει το τρόπαιο στην Ευρώπη.

Κι επειδή είπαμε για πέναλτι. Εφόσον ο αγώνας λήξει ισόπαλος δεν υπάρχει παράταση, αλλά απευθείας αρχίζει η διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσεις στις περιπτώσεις που χρειάστηκε στο περσινό Youth League.

Τους δύο προηγούμενους τελικούς είχαν παρακολουθήσει 40.000 θεατές σε καθεμιά διοργάνωση, ενώ τώρα στο Ρίο αναμένεται να είναι περισσότεροι.