Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Χαλκιδική- Καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη

Υψηλός αναμένεται να είναι και για σήμερα, Σάββατο, 31 Αυγούστου, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Χαλκιδική (κατηγορία κινδύνου 3), σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Χαλκιδική- Καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη

Το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή κυρίως σε περιοχές στις οποίες θα σημειωθεί πτώση κεραυνών σε δάση και δασικές εκτάσεις, ενώ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως για παράδειγμα, το κάψιμο ξερών χόρτων.

Εντωμεταξύ, ασταθής θα είναι και σήμερα ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ertnews.gr