Γλυκά Νερά: Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά - Έγιναν τέσσερις προσαγωγές

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το μέτωπο της φωτιάς φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Γλυκά Νερά: Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά - Έγιναν τέσσερις προσαγωγές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7) σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά, η οποία καίει κοντά στον οικισμό.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 105 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 26 οχήματα και από αέρος επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:20 σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής, στη βόρεια πλευρά του Υμηττού και μέχρι στιγμής κινείται αντίθετα από τα σπίτια, προς το δασικό κομμάτι σε σημείο όπου υπάρχει πυκνή δασική έκταση.

Τέσσερις προσαγωγές στο Α.Τ. Παιανίας

Τέσσερις προσαγωγές στο Α.Τ Παιανίας για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ το ένα από τα άτομα που έχουν προσαχθεί είναι χειριστής drone, κάτι που έρχεται να προστεθεί στην καταγγελία που είχε κάνει νωρίτερα ο Δήμαρχος Παιανίας, λέγοντας ότι η φωτιά ξεκίνησε από πτώση drone.

Μάλιστα, την ώρα που μετέβαιναν στο σημείο οι αστυνομικοί, εντόπισαν αυτά τα τέσσερα άτομα που έφευγαν γρήγορα από την περιοχή.

Τότε οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και στη συνέχεια, κατόπιν ελέγχου, τους προσήγαγαν. Τους έχουν οδηγήσει στο ΑΤ Παιανίας ενώ έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική για να τους παραλάβει.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το μέτωπο της φωτιάς μοιάζει να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

cnn.gr