Euroleague: Καλά κρατεί η μεταγραφική περίοδος

Μπορεί να έχουμε φτάσει 11 Οκτωβρίου, να έχει ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος, αλλά οι ομάδες της Euroleague κι όχι μόνο συνεχίζουν να ενισχύονται. 

Euroleague: Καλά κρατεί η μεταγραφική περίοδος

Η έναρξη της σεζόν στη Euroleague πολλές φορές δε σημαίνει τίποτα για τις ομάδες. Ο θεωρητικός περιορισμός που έχουν μέχρι το πρώτο τζάμπολ δεν υφίστανται, αν δεν καλυφθούν πλήρως τα κενά του συλλόγου. Ρωτήστε τον Παναθηναϊκό και τον Εργκίν Αταμάν, που 31 Οκτωβρίου πέρσι υπέγραψε τον Κέντρικ Ναν για να «δέσει το γλυκό» και του άλλαξε όλη τη χρονιά.

Έτσι και φέτος, κάτι οι τραυματισμοί, κάτι οι καταστάσεις πέρα από τα όρια του αθλητισμού δημιουργούν νέα μεταγραφικά ντόμινο, παρότι βρισκόμαστε στα μέσα του φθινοπώρου και σε πλήρη αγωνιστική δράση.

Ο Τζόρνταν Λόιντ αποχώρησε φέτος το καλοκαίρι από την Μονακό, μετά από τρία χρόνια στο Πριγκιπάτο. Αποφάσισε να πάει στο Ισραήλ για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που είχε ανάγκη ένα γκαρντ με τις δικές του επιθετικές αρετές. Όμως, ο Λόιντ δεν άντεξε την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και ζήτησε να αποχωρήσει μετά από μόλις δύο αγωνιστικές. Επόμενη ομάδα του... ξανά η Μονακό, μιας και η ομάδα του Μόντε Κάρλο χρειάζεται κι εκείνη άμεσα γκαρντ, μετά τους τραυματισμούς των Καλάθη και Κορκμάζ.

Όσο για την ομάδα του Όντεν Κάτας, το ενδιαφέρον της έχει στραφεί στον Σέιμπεν Λι. Ο Αμερικανός γκαρντ της Μανίσα έχει κάνει απίστευτα πράγματα στις πρώτες αγωνιστικές του Basketball Champions League. Πληρώνοντας ένα μικρό buy-out στον τουρκικό σύλλογο, η Μακάμπι παίρνει τον Λι, τον οποίο ήθελε και η Φενέρμπαχτσε, για να καλύψει τον τραυματία Γουίλμπεκιν.

Όπως φαίνεται, η ομάδα του Σάρας θα ψάξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αν τελικά αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Αμερικανό. Όσο για την Μανίσα, προχωρά σε σπουδαία κίνηση για την αντικατάσταση του Λι με τον 25χρονο Τρόι Μπράουν, νο15 του Draft το 2018, με καριέρα στο NBA σε Γουίζαρντς, Μπουλς, Λέικερς, Τίμπεργουλβς και Πίστονς, με πάνω από 350 συμμετοχές.