Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Ντάνστον

Ο Μπράιαν Ντάνστον στο πλαίσιο του podcast "Off the RECourt" αποκάλυψε μία ιστορία όταν πήγε να χάσει το πόδι του όσο ήταν παίκτης της Αναντολού Εφές.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Ντάνστον

Ο Μπράιαν Ντάνστον στο podcast "Off the RECourt" μαζί με τους Ελάιτζα Μπράιαντ και Σέιν Λάρκιν αποκάλυψε μία ιστορία από την εποχή που ήταν παίκτης της Αναντολού Εφές και είχε κινδυνεύσει να χάσει το πόδι του.

"Μετά από κάθε προπόνηση, κανονικά πηγαίνω να κάνω ένα μπάνιο και τελειώνω το μπάνιο με κρύο νερό για να νιώσω καλά για τις επόμενες προπονήσεις, για το επόμενο παιχνίδι, οτιδήποτε".

Οι τότε συμπαίκτες του, Άλεκ Πίτερς και Τιμπόρ Πλάις, συνήθιζαν να το κάνουν και οι προπονητές τον έπεισαν να δοκιμάσει κρυοθεραπεία μία φορά, όπως αναφέρει ο 38χρονος.

"Μπήκα μέσα και ήμουν σε φάση 'φίλε, αυτό είναι κρύο, είναι πραγματικά κρύο'. Και μετά δεν νιώθω το σώμα μου πια. Ο χρόνος περνάει και δε νιώθω τίποτα πια. Απλά στέκομαι εκεί", συνέχισε.

Ο Ντάνστον βγήκε έξω με τη βοήθεια των συμπαικτών του, με πάγο στα χέρια του και το σώμα του να πονά.

Ακολουθούσε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ο παίκης αγωνίστηκε κανονικά. Μετά το παιχνίδι η κατάστασή του χειροτέρεψε και οι γιατροί υποπτέυθηκαν πως επρόκειτο για κρυοπάγημα.

Δύο εβδομάδες αργότερα ο Ντάνστον ζήτησε ιατρική συμβουλή από τη Γερμανία και έμαθε ότι αν το κρυοπάγημα είχε φτάσει στους συνδέσμους ή τα κόκαλα, οι γιατροί θα έπρεπε να ακρωτηριάσουν το πόδι του κάτω από το γόνατο. Εν τέλει η ζημιά ήταν εξωτερική και υποβλήθηκε σε μία επέμβαση πέντε ωρών, η οποία ήταν πετυχημένη.
Ο Ντάνστον συνέχισε να αγωνίζεται κανονικά και να διαγράφει τη μεγάλη του πορεία στα ευρωπαϊκά παρκέ.