Με χαμένη ταυτότητα για 20 λεπτά...

Στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ολυμπιακός «πρόδωσε» τα στοιχεία που τον πήγαν μέχρι το Final Four της EuroLeague...

Με χαμένη ταυτότητα για 20 λεπτά...

«Λύσσα» και σκληράδα στην άμυνα, μάχη για κάθε χαμένη και μη μπάλα, καλή κυκλοφορία, πολλές και διαφορετικές επιλογές στην επίθεση. Αυτά ήταν τα στοιχεία που έφεραν τον Ολυμπιακό μέχρι το φετινό Final Four της EuroLeague και αυτά ακριβώς του έλειψαν στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ή τουλάχιστον στο πρώτο μισό του ημιτελικού.

Στο διάστημα, δηλαδή, όπου οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων την ευκαιρία που είχαν απέναντι στους Μαδριλένους. Και μαζί με αυτή πέταξαν και όλη τη σκληρή προσπάθεια που τους είχε φέρει μέχρι την «Uber Arena» του Βερολίνου.

Διότι είχαμε δει φέτος τον Ολυμπιακό να «κολλάει» επιθετικά. Τον είχαμε δει να είναι ιδιαίτερα άστοχος έξω από τη γραμμή των 6,75μ. Τον είχαμε δει να προσπαθεί αλλά να μην «του βγαίνει» το παιχνίδι. Αυτό που δεν είχαμε δει και δυστυχώς το είδαμε απέναντι στη Ρεάλ, ήταν έναν Ολυμπιακό να μην παλεύει.

Ήταν σαν να είχε χάσει πραγματικά την ταυτότητά της η ομάδα του Μπαρτζώκα στις πρώτες δύο περιόδους του ματς. Ειδικά στην πρώτη, σε κάποιες φάσεις οι Πειραιώτες σου έδιναν την εντύπωση ότι το ματς ήταν ήδη στα τελευταία λεπτά του 4ου δεκαλέπτου και απλά το είχαν παρατήσει.

Δεν ξέρουμε αν ο Ολυμπιακός ήταν όντως ανέτοιμος πνευματικά στον αγώνα της Παρασκευής. Το δεύτερο μισό του αγώνα απέδειξε πως μάλλον τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Το μόνο σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι στο πρώτο μισό της αναμέτρησης είχε (ξε)χάσει την ταυτότητά του, παίζοντας ξεκάθαρα το παιχνίδι της Ρεάλ.

Και όσο και αν πράγματι προσπάθησαν και μόχθησαν οι «ερυθρόλευκοι» στο 3ο και στο 4ο δεκάλεπτο, δεν κατάφεραν να φέρουν τούμπα την κατάσταση. Και σίγουρα η προσπάθεια των τελευταίων 20 λεπτών λίγο θα τους παρηγορεί, γνωρίζοντας και οι ίδιοι ότι νωρίτερα δεν τα είχαν δώσει όλα, όπως το συνηθίζουν...