Euroleague: Παραδέχτηκε αλλοίωση αποτελέσματος στο Μονακό - Εφές (vid)

Το σοβαρό λάθος των Γιαβόρ, Περούγκα και Κορομηλά στο Μονακό-Εφές παραδέχτηκε η Euroleague.

Euroleague: Παραδέχτηκε αλλοίωση αποτελέσματος στο Μονακό - Εφές (vid)

Στην παράταση κρίθηκε το Μονακό-Εφές για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague, με τη διοργανώτρια αρχή να παραδέχεται πως ενδεχομένως το αποτέλεσμα να έχει αλλοιωθεί λόγω διαιτητικού σφάλματος.

Συγκεκριμένα, 6" πριν τη λήξη της αναμέτρησης με το σκορ να είναι στο 82-82, ο Βασίλιε Μίσιτς επιχείρησε σουτ 3 πόντων στο οποίο και αστόχησε, προσγειώθηκε όμως στα πόδια των Τζον Μπράουν και Τζαρόν Μπλόσονγκεϊμ. Η απόφαση των διαιτητών ήταν να μη σφυρίξουν τίποτα με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση, όπου επικράτησε τελικά με 95-92 η Μονακό.

Με ανακοίνωση της η EuroLeague παραδέχτηκε ότι στην συγκεκριμένη φάση έπρεπε να σφυριχτεί φάουλ με τον περσινό MVP του Final 4 να πηγαίνει στις βολές, κάτι που θα έδινε πιθανότατα τη νίκη στην ομάδα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague:

«Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με 6 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του αγώνα, ο Βασίλιε Μίσιτς της Αναντολού Εφές επιχείρησε ένα σουτ τριών πόντων. Το σουτ ήταν άστοχο και, καθώς επέστρεψε στο παρκέ, ο Τζον Μπράουν της Μονακό προσγειώθηκε στο δεξί πόδι του Μίσιτς και στη συνέχεια ο Τζαρόν Μπλόσονγκεϊμ της Μονακό ήρθε επίσης σε επαφή με το ίδιο δεξί πόδι.

Αυτό συνέβη πριν επιστρέψουν και τα δύο του πόδια στο παρκέ και δεν σημειώθηκε φάουλ στο παιχνίδι. Αυτό είναι λάθος και ο διαιτητής θα έπρεπε να είχε δώσει προσωπικό φάουλ στον Τζον Μπράουν για φάουλ κατά τη διάρκεια του σουτ, το οποίο θα έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα 3 ελεύθερες βολές στον Μίσιτς, με 5,5 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του αγώνα».

Δείτε την επίμαχη φάση: