Ολυμπιακός: Έχει μεγάλο θέμα στη ρακέτα του! (pic)
Ο Ολυμπιακός διαθέτει στα τελευταία τρία παιχνίδια του στην Euroleague την… χειρότερη άμυνα στα δίποντα. Δίνει πολύ υψηλό ποσοστό ευστοχίας στον αντίπαλο.
Δια γυμνού οφθαλμού διαφαίνεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ιδίως στα τελευταία τρία παιχνίδια ο Ολυμπιακός μέσα στη ρακέτα του και δεν προκαλεί καμία εντύπωση το ότι… φιγουράρει στην 1η θέση, σε αυτά τα τρία ματς, στην άμυνα στα δίποντα!
Οι «ερυθρόλευκοι» επιτρέπουν στον αντίπαλό τους ένα ποσοστό ευστοχίας της τάξεως του 59,63%, το οποίο είναι το μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα ή αν προτιμάτε αποτελεί την χειρότερη άμυνα στα δίποντα μεταξύ των 18 ομάδων, στα τελευταία τρία ματς.
* Η Φενέρμπαχτσε είχε 42 προσπάθειες στα δίποντα εκ των οποίων οι 37 μέσα στη ρακέτα του. Ευστόχησε στις 25 εξ αυτών ενώ συνολικά το ποσοστό της στα δίποντα ήταν 64.3% όταν πριν το ματς ευστοχούσε με 51.2% και ήταν… 17η στις 18 ομάδες στη λίστα.
* Η Ρεάλ είχε 15/32 δίποντα με ποσοστό ευστοχίας 46.9%.
* Η Βαλένθια έκανε… βόλτες μέσα στη ρακέτα και οι «ερυθρόλευκοι» τους κοιτούσαν. Οι «νυχτερίδες» είχαν 23/35 δίποντα με 65.7% ποσοστό ευστοχίας.
Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός έχει θέμα στην άμυνα στη ρακέτα του και δεν είναι μόνο θέμα ψηλών. Γιατί, πολύ απλά ο επιτιθέμενος θα περάσει με άνεση από τους περιφερειακούς. Αν δεν αναχαιτίσει ο ψηλός, που μπορεί να έχει βγει εκτός, να έχει δημιουργηθεί μις-ματς ή να κόψουν στη πλάτη του, ο αντίπαλος θα κόβει βόλτες.
Με τη Φενέρ για παράδειγμα, δεν έχει παίξει καλή άμυνα ο ΜακΚίσικ μέσα στη ρακέτα ο οποίος έκανε και… γκολ φάουλ.
Ο Μάρτιν έχει τρυπήσει κάθε προσδοκία και μάλιστα μην ξεχνάτε πως είναι η πρώτη του σεζόν στην Euroleague. Έχει πλέον και αυτός τα σκαμπανεβάσματά του καθώς έχει τραβήξει κουπί, ενώ δεν βοηθάει ο Έλις. Παρά το γεγονός ότι δούλεψε το καλοκαίρι και πήρε μυϊκά κιλά πάνω του, οι εμφανίσεις του είναι αντιθέτως ανάλογες με αυτά που πρόλαβε να δείξει πέρσι, στα παιχνίδια που αγωνίστηκε. Ο Ζαν Σαρλ θα συνέθετε ένα αθλητικό «δίδυμο» με έναν εκ των σέντερ, είναι καλός αμυντικός, αλλά πηγαίνει κι αυτός στο «5» συχνά, οπότε χάνεται αυτό το πλεονέκτημα!