Μπακασέτας: «Δεν είμαστε ρομπότ, έχουμε συναισθήματα» (vid)

Για την περιπέτεια της ψυχικής του υγείας μίλησε στην κάμερα της UEFA o Τάσος Μπακασέτας. 

Μπακασέτας: «Δεν είμαστε ρομπότ, έχουμε συναισθήματα» (vid)

Με αφορμή τη διπλή «μονομαχία» της Εθνικής με τη Σκωτία για τα play off του Nations League, ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε στην κάμερα της UEFA για την περιπέτεια της ψυχικής του υγείας.

Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» δήλωσε: «Όταν ήμουν σε μια σχετικά μικρή ηλικία, 21, 22 ετών, όλα πήγαιναν τέλεια στο επαγγελματικό κομμάτι, αλλά δεν με γέμιζε κάτι ουσιαστικά.

Για την αρχή είναι δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι όταν καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά, το νιώθεις χωρίς να γνωρίζεις τι είναι.

Το δεύτερο είναι ότι εφόσον ζητάς τη βοήθεια. Είχα μόνιμα αρνητικές σκέψεις, δεν είχα διάθεση. Από εκεί και έπειτα η μοναδική λύση που είχα στο μυαλό μου και για να νιώσω καλύτερα ήταν να μιλήσω με κάποια ειδικό.

Η αρχή για κάτι τέτοιο είναι πάντα πολύ δύσκολη. Ειδικά αν χρειάζεται να επιστρέψεις στη δράση και να αγωνιστείς μια χαρά. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, μια δύσκολη κατάσταση.

Με βοήθησε τόσο πολύ για να γίνω ο χαρακτήρας που είμαι σήμερα. Μέσα από την αναγνωρισιμότητα που έχω, θέλω να μπορέσω να ανοιχτώ σαν άνθρωπος για όσα μου συνέβησαν στο παρελθόν, να μπορέσω να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους, κάποια νέα παιδιά που ξεκινάνε να καταλάβουν ότι δεν ζούμε μόνιμα σε μία φούσκα. Δεν είναι ότι είμαστε ρομπότ. Έχουμε συναισθήματα, χαρά, λύπη, θυμό. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ισορροπία.

Η ομάδα έχει χτιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Το κλίμα μεταξύ των παικτών είναι εξαιρετικό. Κάθε ένας από εμάς πάντα δίνει την καρδιά και την ψυχή του όταν εκπροσωπούμε την Εθνική Ομάδα. Πλέον δεν μας λείπει κάτι ως ομάδα. Έχουμε πολύ νέους παίκτες, αλλά έχουμε επίσης την εμπειρία και την ποιότητα με παίκτες που παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θα ήταν μεγάλη πρόκληση να ανταγωνιστούμε τις κορυφαίες ομάδες».



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110