Εθνική Παίδων: Κόντρα στην Ισπανία για το... όνειρο!

Η Ισπανία στο δρόμο της Εθνικής Παίδων στα ημιτελικά του EuroBasket U16 με τους παίκτες του Γιάννης Καλαμπόκη να είναι έτοιμοι για την υπέρβαση.

Εθνική Παίδων: Κόντρα στην Ισπανία για το... όνειρο!

Κόντρα στην Ισπανία απόψε (16/8, 18:30), η Εθνική Παίδων θα παλέψει για μία θέση στον τελικό του EuroBasket U16.

Οι παίκτες του Γιάννη Καλαμπόκη, έχουν μόνο νίκες αισίως στο τουρνουά και θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό το επιτυχημένο μονοπάτι.

Συγκεκριμένα, στη φάση των ομίλων η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 78-59 του Ισραήλ, με 77-63 της Κροατίας, αλλά και με 65-53 της Ιταλίας, προτού αποκλείσει με χαρακτηριστική άνεση στη φάση των «16» την Πολωνία (68-55).

Στο γύρο των «8», η «ψυχομένη» Ελλάδα στο δεύτερο ημίχρονο, έκαμψε την αντίσταση της Τουρκίας με 75-65, αποδεικνύοντας πως της αξίζει να παλέψει για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στη διοργάνωση, που φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η Ισπανία από την άλλη είναι το φαβορί του ημιτελικού, έχοντα; το απόλυτο των νικών (5/5), ενώ διαθέτει μια από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά, με την καλύτερη επίθεση αφού στο σκοράρει 91,2 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ φιγουράρει στην κορυφή της στατιστικής τόσο στην κατηγορία των ριμπάουντ (54,8) και των ασίστ (22,6), και είναι τρίτη στα κλεψίματα με 11,6 ανά ματς.